Nærheden skal tilbage i landdistrikterne

Regeringen har en klar målsætning om at bringe nærheden tilbage til de danske landdistrikter. Beslutningerne skal tættere på borgerne, og lokalsamfund i hele landet skal understøttes.

Under temaet “Nærheden tilbage” åbner erhvervsminister Simon Kollerup nu for ansøgninger om støtte til forsøgsprojekter i landdistrikterne og projekter på de små øer.

– I mange år har landdistrikterne og de mindre byer oplevet, at servicetilbud og beslutninger rykker væk fra landdistrikterne mod de større byer. Derfor prioriterer vi med Landdistriktspuljen i denne runde projekter, som kan styrke lokalsamfundene og bringe nærheden tilbage. Det kan fx projekter, som styrker kultur- og fritidsaktiviteter, afprøver nye organiseringsformer, finder nye modeller for dagligvarehandel eller alternative løsninger på fastholdelse af lokale servicetilbud, udtaler Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Med efterårets ansøgningsrunde til Landdistriktspuljen udbydes i alt 7,8 mio. kroner til projekter på de små øer og forsøgsprojekter i landdistrikterne:

  • 2,9 millioner kroner til projekter på de små øer.
  • 4,9 millioner kroner til forsøgsprojekter.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens efterårsrunde skal være Erhvervsstyrelsen i hænde inden 14. oktober kl. 12.00.

Ansøgningsskemaer og vejledninger kan findes HER.

Arkivfoto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet

Forfatter

Related posts

Top