Naboklager frustrerer lokal vognmand

88 beboere i villakvarteret Vodstrup lidt uden for Nykøbing er så plagede af støj, at de nu har klaget til Morsø Kommune. Det skriver TV MidtVest.

Støjen kommer fra det lokale vognmandsselskab Filtenborg som er rykket til området som en konsekvens af, at virksomheden vokser sig større og større.

Indehaver Bjørn Filtenborg har fra begyndelsen gjort sit for at mindske støjen. Bl.a. har han opført fem meter høje støjvolde og lavet støjmålinger:

– Det er da grænseoverskridende, at man har investeret så mange penge og gjort, hvad man kan for at gøre alle glade, og så skal det munde ud i, at det er et håbløst projekt, siger Bjørn Filtenborg til TV MidtVest.

Politisk opbakning – og modvind
Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Meiner Nørgaard (DF), giver dog sin fulde støtte til vognmanden.

Han fortæller, at virksomheden har behov for at udvikle sige, og understreger at regler er opfyldt.

Men hos andre af udvalget medlemmer er tonen en anden. Socialdemokraterne har nemlig fortrudt, at de i sin tid stemte for vognmandens nye placering:

– Vi er blevet klogere, og det må vi også bare erkende. Derfor er vi også nødt til at gøre, hvad vi kan for at mindske generne for beboerne, siger socialdemokraten Jakob Kortbæk.

De utilfredse naboer har samlet en styregruppe, der en gang i kvartalet mødes med Morsø Kommune for at drøfte situationen.

Foto: Filtenborg, facebook

Forfatter

Related posts

Top