Når racerløbene lader vente på sig

Malthe Jakobsen fra Sennels havde forberedt sig på det næste store skridt i sin motorsportskarriere, da COVID-19 lukkede ned for al sport, ikke bare i Danmark men i hele verden.

Selvom den hurtige thybo i weekenden skulle have kørt anden afdeling af European Le Mans Series (ELMS), har han endnu ikke kørt et eneste løb i bilen.

Hvornår ELMS-mesterskabet starter op igen vides ikke præcist. Den officielle udmelding er at det første løb køres i juli måned på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig – om det kommer til at holde stik kan ingen spå om:

– Jeg har ikke de store forventninger til hvornår vi kommer ud at køre – det er jo umuligt at gætte på lige nu. Teamet (RLR Msport fra England) har alt klar til når vi skal køre, så det er bare at væbne sig med tålmodighed, siger Malthe, som til gengæld tager hatten af for sit engelske team, der i mangel på motorsportsaktiviteter hjælper med opbygningen af midlertidige hospitaler i Manchester-området.

Malthe Jakobsen er vant til at køre stærkt. Men lige for tiden går det hele i lidt mere moderat tempo.

– Det er enormt træls at mine planer er gået i vasken, men det er jo en alvorlig situation, så selvfølgelig skal vi ikke rejse Europa tyndt og køre racerløb mens det står på, siger Malthe Jakobsen, som forsøger at holde humøret højt hjemme i Sennels.

– Jeg forsøger at holde mig i bedst mulig form, så jeg er 100% klar når vi får lov at komme ud at køre igen. Der har været masser af løbeture, styrketræning i haven og ture i kajakken, så på den måde holder jeg mig beskæftiget.

Det bliver også til nogle timer i simulatoren hjemme på værelset, for når man nu ikke kan træne i sin racerbil kan man heldigvis holde sanserne skarpe ved at træne på de virtuelle racerbaner.

Fra racerbil til brugt Puch Maxi
Et par andre projekter er det også blevet til:

– Jeg arvede en godt brugt Puch Maxi, som jeg har brugt lidt tid på at få skilt ad, malet og gjort køreklar igen. Når det nu skal være at vi ikke kan gøre alt det, vi gerne vil, så synes jeg at jeg har brugt tiden meget godt, fortæller han.

Én ting, som ikke er sat på pause, er Malthes uddannelse til industritekniker. I øjeblikket bliver 2. grundforløb på uddannelsen taget gennem fjernundervisning, og den 20. juni starter Malthe som lærling hos Akea Automation i Thisted.

Foto: Jakobsen Motorsport

Forfatter

Related posts

Top