Når børn møder kunst – og hinanden

ORD – det nye fælles. I løbet af november mødes børn fra Hanstholm Skole og Hanstholm Asylcenter til en kunstworkshop, hvor kulturer, sprog og tilknytningsforhold danner udgangspunkt for et fælles værk.

Denne mandag bliver en anderledes skoledag på Hanstholm Skole. I hvert fald for de børn, der deltager i workshoppen ORD – det nye fælles. I tre dage skal de sammen møde kunsten, og kunstneren Henrik Westergaard, i forsøget på at skabe en fælles oplevelse og producere et fælles værk.

fter workshoppens første tre dage skal børnenes produktioner behandles og klargøres, inden børnene mødes igen d. 26. og 27. november. Denne gang finder mødet sted på Hanstholm Asylcenter, hvor værkets dele samles til en helhed og afsløres for forældre, venner og andre interesserede.

Det ekstraordinære møde
Forløbet er en del af KulturRummets aktuelle fokus på flygtningetematikken og handler grundlæggende om at skabe et ekstraordinært møde mellem asylbørn og danske børn, ude af skolekonteksten, inde i kunstens univers.

– På tværs af kulturer, sprog og tilknytningsforhold skabes et værk af lokale materialer fundet i området omkring asylcenter og skole. Det færdige værk bliver et symbol på det fælles, på den kontekst alle børnene er en del af, uanset hvor de oprindelig kommer fra. Med andre ord: Det Nye Fælles, fortæller Henrik Westergaard.

Workshoppen er arrangereret af KulturRummet i samarbejde med Børns Møde med Kunsten, Hanstholm Asylcenter og Hanstholm Skole.

Portrætter og multikulti-arrangement
KulturRummets flygtningefokus folder sig ud i forbindelse med Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling søndag d. 8/11. Der udstilles en fotografisk portrætserie af asylansøgere i KulturRummets respektive institutioner, et multikulti-arrangement løber af stablen ved udgangen af måneden, og biblioteket retter generelt spotlyset mod de igangværende aktiviteter, debatter og medier, der omhandler emnet flugt og flygtninge.

Hanstholm Asylcenter som omdrejningspunkt
Hanstholm Asylcenter er pt. hjem for mellem 600 og 700 asylansøgere – mere end én procent af Thys samlede befolkning. Til centeret er knyttet en voksenskole, Børnehaven Regnbuen, en børneklub og projektet Babyschool. Desuden varetages frivilligindsatsen og arbejdet med at fundraise eksterne midler af foreningen Hanstholm Asylcenters Venner.

FAKTA:
Sted: Hanstholm Skole, Fyrvej 100, 7730 Hanstholm og Hanstholm Asylcenter, Nørbyvej 1,
7730 Hanstholm.
Tidspunkt: 9.-11. november og 26.-27. november. Alle dage kl. 9-12.

Forfatter

Related posts

Top