Myndigheder giver grønt lys til sex under corona

Selv om der er coronavirus, og myndighederne opfordrer til, at folk holder afstand til hinanden, kan både singler og faste partnere stadig mødes og have sex.

Det siger Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut.

– Det er jo i større forsamlinger, at smitten sker. Så på den måde tænker jeg, at der stadig er rum til at have den form for social kontakt. Især med en fast partner. Det vil give mere tryghed i forhold til smitte, siger han.

Sundhedsstyrelsen går ind for sex
Også Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostøm, gør det klart, at det er i orden at dyrke sex trods den særlige situation i Danmark.

– Sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex. Vi er seksuelle væsener, og selvfølgelig skal man dyrke sex også som single i en tid med corona.

– Som med enhver anden kontakt mellem mennesker er der en smitterisiko. Men selvfølgelig skal man kunne have sex, siger Søren Brostrøm.

Han henviser til, at der på Sundhedsstyrelsens hjemmeside er oplysninger og retningslinjer om sikker sex – også som single under coronaepidemien.

Sundhedsstyrelsen retningslinjer i forhold til sex under corona.

Coronavirus udskilles i luftvejene ved direkte dråbespredning. Det vil sige, at man kan sprede smitte gennem host og nys – ikke via sæd eller sekret.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top