Musikalske talenter fra hele regionen samles i Thisted

I denne weekend mødes elever fra regionens musik- og kulturskoler til det årlige talentstævne; Talentweekenden. Et brag af en weekend, hvor små 100 unge fra diverse talentklasser får mulighed for at jamme på kryds og tværs, inden weekenden afsluttes med en fælleskoncert for musikernes forældre.

Værtskabet går på tur mellem musik- og kulturskolerne i Region Nordjylland, og i år samles tropperne i Thisted hvor turen er kommet til Musikskolen i Thy, der meget belejligt netop har taget en spritny bygning i brug, så de fysiske rammer er absolut tiptop til fede workshops, instrumentnørderi og sammenspil til langt ud på aftenen.

Rytmisk og klassisk i et skønt sammensurium
Når eleverne tjekker ind på Tingstrupvej lørdag morgen, er det med instrument, sovepose og madpakke under armen. Og forventningerne vil være store hos de mange både rytmiske og klassiske elever, der plejer at nyde at komme ud af værelser og øvelokaler og møde andre unge, som både er glade for og ekstraordinært dygtige til at spille musik.

– Vi glæder os til at kunne præsentere det nye musikhus og KulturRummet for unge talentelever og musikere fra hele Region Nordjylland. Det bliver vores første mulighed for at få prøvet de nye rammer af i så stor en skala. Og vi er glade for at kunne bidrage til samarbejdet mellem alle musik- og kulturskoler i regionen. Vi håber, at alle deltagere får sig en spændende, lærerig og mindeværdig weekend, fortæller Thomas Boe Mikkelsen, souschef på Musikskolen i Thy, der selv netop er ved at finde sig til rette på den nye matrikel.

Undervisningstraktement og afslutningskoncert
Talenterne kan se frem til et sandt undervisningstraktement, som varetages af kyndige lærere og instruktører fra regionens musikskoler, MGK og konservatoriet. Og selvom der nok kan opstå en smule ventetid ved bruserne – der er på den nye musikskole trods alt ikke taget højde for, at 80-90 elever skal kunne simultansoignere sig – skal det nok blive et fortræffeligt forløb med masser af både socialt og fagligt indhold.

Nye bekendtskaber opstår, og de unge musikalske talenter vil blive udfordret med sammenspil på kryds og tværs, ligesom der skal eksperimenteres med genrekonventioner og afholdes masterclasses. Ifølge musiklærer Tommy Blaabjerg Lange, der har været med til at arrangere årets camp, bliver det rimelig meget business as usual, hvilket i denne sammenhæng absolut ikke er at kimse ad – der er nemlig lagt op til et par knaldhyggelige og intense dage for regionens musikalske frontløbere i KulturRummets kreative rammer. Frugterne af elevernes fokuserede arbejde får forældrene lov til at nyde ved den afsluttende koncert søndag eftermiddag.

Sted
Thisted Musikskole, Tingstrupvej 17, 7700 Thisted

Tidspunkt
Lørdag og søndag den 3.- 4. marts. Koncert søndag kl. 14

Forfatter

Related posts

Top