Musikalsk drama og Danmarkshistorie på Limfjordsteatret

Et stykke danmarkshistorie udfoldes på scenen, når Limfjordsteatret mandag 24. september viser ”Flygt” fra Det Flydende Teater.

Forestillingen tager udgangspunkt i to af landets største arkitekter, Arne Jacobsen og Poul Henningsen, og deres fælles overfart til Sverige en råkold og blæsende oktobernat i 1943. Her blev de begge fragtet over sundet fra Skodsborg strand til Landskroner. Arne Jacobsen, fordi han var Jøde, Poul Henningen, fordi han som ivrig debattør og tekstforfatter var faldet i unåde hos nazisterne.

Foruden de to arkitekter og deres koner er eneste medpassager en ung jødisk ingeniør og kaproer – Herbert Marcus – der trækker det hårdeste læs med at ro selskabet over Øresund.

Foto: Det Flydende Teater

Under disse ekstreme omstændigheder går bølgerne i bogstaveligste forstand højt i Line Mørkebys drama. Med to skuespillere, en sanger og to musikere i robåden, lader hun de to arkitekter føre en intens diskussion om livet under besættelsen og om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

Forestillingen bliver betegnet som ”… endnu en kulturpolitisk perle fra Det Flydende Teater”. Sceneblog, der kvitterer med fem stjerner, skriver bl.a.: ”Fra det øjeblik vi lægger fra bredden, er vi fanget i Line Mørkebys drama om de to kulturikoners kamp mod nazismen, deres flugt i den usikre båd, samt de to alfahanners indbyrdes hanekamp. Og vi er som surret fast til rælingen, spundet ind i Cille Buchs stemmespind.”

”Flygt” vises på Limfjordsteatret, Skolegade 14, mandag den 24. september kl. 20.

Forfatter

Related posts

Top