Museets nye direktør fundet i egne rækker

Efter samarbejdet med den tidligere museumsdirektør, Erik Chalatsis, blev ophævet for et par måneder siden, har Morslands Historiske Museums bestyrelse været i tænkeboks og overvejet den bedste løsning på museets fremtidige ledelse. I sidste ende valgte en enig bestyrelse at ansætte museumsinspektør Anders Have Espersen, der i to omgange har fungeret som konstitueret leder på museet, som ny museumsdirektør.

Museets bestyrelsesformand, Bente Lyndrup, er glad for, at Anders Have Espersen har valgt at påtage sig opgaven med at føre museets gode udvikling videre og fortæller, at der er fuld opbakning og tillid fra bestyrelsen til den nye direktør.

Den nye museumsdirektør er i samarbejde med Aalborg Universitet og med støtte fra Kulturministeriet i fuld gang med at gennemføre et treårigt ph.d.–studie om Morsø Jernstøberi. Ifølge Bente Lyndrup er det meget vigtigt for museet, at dette projekt fortsætter.

– Både fra bestyrelsens og medarbejdernes side er der fuld forståelse for, at det ph.d.-projekt, Anders er i færd med, kræver både kræfter og tid. Derfor er vi som bestyrelse enormt glade for museets dygtige hold af ansatte, der er klar til at påtage sig en del af de ekstra opgaver, der uundgåeligt vil komme i de næste tre år, siger Bente Lyndrup.

Anders Have Espersen ser frem til den nye udfordring.

– Jeg er utrolig glad for, at bestyrelsen har valgt at pege på mig som ny direktør. Morslands Historiske Museum er god arbejdsplads og et fantastisk museum med kompetente og engagerede medarbejdere, der hver dag yder en stor indsats for kulturhistorien på Mors. Museet rummer samtidig masser afspændende udviklingsmuligheder, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for at folde ud, siger han.

Den nye museumsdirektør er uddannet i historie og europastudier fra Aarhus Universitet. Efter otte år på Museum Østjylland i Randers blev han i november 2013 ansat som museumsinspektør på Morslands Historiske Museum.

Anders Have Espersen bor i Nykøbing med sin familie.

Forfatter

Related posts

Top