Muligt ulveangreb : Flere får dræbt

Fårehyrde Peter Helén har endnu engang fundet flere af sine får dræbt eller skambidt af et rovdyr på et hedestykke ved Stråsø Plantage ved Holstebro.

Senest lørdag, hvor fire får er blevet angrebet. Denne gang i det tidligere urfugle-reservat på Vind Hede, som Storålam afgræsser som naturpleje for Naturstyrelsen.

Angrebet får nu fårehyrden til helt at flytte sine dyr.

– Èn var dræbt, en måtte vi skyde og to var bidt. Det er ikke længere til at have dem der. Vi flytter derfor hele flokken hjem til arealer ved gården i Idom og kører foder ud til dem, siger Peter Helén via kommunikationsbureauet Ansatz.

Naturstyrelsen tager DNA-prøver
Angrebet er ifølge fårehyrden det femte i Stråsø Plantage på blot tre uger. I alt er 13 får er blevet angrebet, hvoraf de otte er dræbt eller aflivet. I alle tilfælde er der mistanke om, at det er én eller flere ulve, der har fundet ud af at komme over eller under fårenes indhegning.

De fire får fra det seneste angreb bliver derfor som de øvrige undersøgt søndag eller mandag af Naturstyrelsens ulvekyndige vildtkonsulent. Han har i de tidligere tilfælde vurderet, at det med overvejende sandsynlighed er ulv, der står bag de gentagne angreb på naturpleje-fårene.

En endelig konklusion afventer dog DNA-prøver fra de dybe bidesår. Hvis det er ulv, betaler Naturstyrelsen erstatning til fåreavlerne.

Foto : Peter Helen

Kilde : TV MidtVest

00:48
Forfatter

Related posts

Top