MTH på overlevelsestur i Nationalpark Thy

Mors-Thy Håndbold var ikke mere end lige vendt hjem fra en træningsturnering i Norge, før ligatruppen blev sendt på teambuilding-tur i Nationalpark Thy.

Mors-Thy Håndbold har indgået et samarbejde med Nordvest Safari – et samarbejde der allerede har resulteret i tidligere temabuilding-øvelser. De to foregående forløb har været af den mere blide slags, mens den sidste tur er en kombination af strabads/militær-tur og adventure race med indlagte teambuilding-øvelser, skriver morsthy.dk

– Vi kan kalde det for en form for ressource-afklaringsforløb, hvor Søren (Hansen, cheftræner. red.) og Heino (Holm Knudsen, ass.træner. red) har mulighed for at observere forskellige ting: Hvilke mekanismer sætter i gang, når spillerne bliver pressede, kommunikationen spillerne imellem, hvem tager teten når der skal findes løsninger etc. fortæller Thomas Kolding fra Nordvest Safari.

120 kg. tung træstamme og svære valg
Spillerne blev op i to grupper og startede med undervisning i kort & kompas, knob & stik, mad og lidt basal førstehjælp. Aktiviteterne undervejs var bl.a. blindegang i skovens udfordrende terræn, vandpassage, transport til fods og på cykler, som ikke nødvendigvis er 100 % funktionelle, mavebøjninger med en 120 kilo tung træstamme, transport af samme træstamme, tilberedning og spisning af muslinger.

– Alt i alt kom grupperne til at bevæge sig minimum 36 km, hvoraf de ca. 20 er til fods. Og der udover kom spillerne undervejs til at stå overfor nogle valg, som kunne have konsekvenser for deres videre færd på turen, forklarer Thomas Kolding.

Presset til det yderste
– Det er min forhåbning, at vi har ramt i skabet med turen og de udfordringer vi har sammensat, og at det ikke blev for hårdt. Vi havde fokus på spillernes tilstand hele turen igennem – både mentalt og fysisk, så ingen kom til at lide overlast, men jeg kan godt garantere, at de blev presset til det yderste.

Kæmpe-succes
– Det har været en succes! Vi har oplevet en flok drenge, som har givet den max gas, men som selvfølgelig også har været påvirkede af udmattelse og søvn. De har i den grad været på udebane i naturen, og de har været udfordret mentalt og fysisk, og vi har måttet justere undervejs ud fra de tegn vi fik fra gruppen.

Også cheftræner Søren Hansen betegner turen som en succes:
– Det har været et hektisk og intenst døgn, og vi har set en flok spillere grave dybt i deres mentale ressourcer. De er blevet sat på en hård fysisk prøve efterfulgt af samarbejdsøvelser i mørket – en konstellation som udfordrer alle. Hele vejen rundt har vi oplevet optimisme, gå-på-mod og offervilje i forhold til at løse de respektive opgaver, og det har været en fornøjelse!

Samarbejdet med Nordvest Safari har været en stor succes, og alle vores værdiord fra Dag 1 har været impliceret i samtlige tre forløb. Nu skal alle lige sunde sig og efterfølgende får vi sat ord på vores oplevelser i plenum, lyder det fra en træt og glad cheftræner.

Du kan se billeder fra turen i Nationalpark Thy på Mors-Thy Håndbold’s facebookside.

Foto: Morsthy.dk

Forfatter

Related posts

Top