Morsø Teater præsenterer “Indenfor murene”

Onsdag den 7. marts kl. 19.30 indtager et af dansk teaters store dramatiske værker scenen i Morsø Teater, Limfjordsvej 95, Nykøbing Mors.

Det drejer sig om skuespillet ”Indenfor Murene”.

Mange kan endnu huske Clara Pontoppidan og Poul Reumert i de to bærende roller som hr. og fru Levin og andre store skuespillere har også med succes spillet disse personer. Denne gang er det Waage Sandø og Pia Jondal, der fremfører de to gamle mennesker i Søren Iversens instruktion.

“Indenfor murene” er en af de store danske klassikere med en handling og konflikt, der rammer direkte ned i vor tid. ”Vi gamle vil ét, men de unge vil noget andet,” som den jødiske mor Fru Levin siger så forsonende. For Hr. Levin er det noget andet, det skal være som det altid har været. Han holder fast i traditioner og religion, men hvad hjælper det, når de unge vil forandring, rive murene ned, lukke op for hinanden og mødes i kærlighed.

Om man er jøde eller kristen er for dem ikke det vigtigste.

Hele fundamentet for den gamle Hr. Levins livsanskuelse får et grundstød, da hans elskede datter Esther forlover sig med en kristen. Og så oven i købet en søn af hans dødsfjende. Livet indenfor murene står for fald, tolerancen må vinde over forstokketheden for ”størst af alt er kærligheden.”

Indenfor Murene er en forestilling om generationsopgør og religionsopgør, et gribende skuespil fyldt med humor, optimisme og tro på menneskets evne til at forandre sig.

Medvirkende:
Waage Sandø, Pia Jondal, Marie Sandø Jondal, Jan Meyer, Frank Rubæk, Zaki Nobel Mehabil, Henrik Larsen og Helle Merete Sørensen.

Kirsten Victoria Lind er forestillingens scenograf og kostumedesigner.

Forestillingen varer 165 minutter inklusive pause.

Teater 2 har produceret og Morsø Teaterkreds er arrangør

Foto: Teater 2

Forfatter

Related posts

Top