Morsø sender 40.000 kroner jordskælvsramt børnehjem

Morsø U-landsforening har sendt 40.000 kroner afsted til det jordskælvsramte Bokuba, hvor pengene skal bruges til at opbygge børnehjemmet.

To tidligere voluntører i Morsø U-landsforening, Øjvind Fritjof og Ivan Jakobsen, har tidligere arbejder på Børnehjemmet Uyacho og har siden sat en række projekter i gang på børnehjemmet i samarbejde med den daglige ledelse.

Siden 2009 har de støttet børnehjemmet med alt bl.a. køer, køkkenhave, fiskedamme til opdræt af fisk og køb af jord til at dyrke majs og sukkerrør.

Pengene indsamles igennem månedlige donationer fra familie og venner, og via overskud fra H(A)ABs fester på Morsø
Gymnasium.

Når et projekt skydes i gang, sender børnehjemmet billeder hjem til Ivan og Øjvind, som de derefter ligger op på facebooksiden ”Støt vores børnhjem i Tanzania”. På den måde kan folk tydeligt se, hvad pengene går til.

Da jordskælvet ramte Bukoba lørdag d. 10. september havde de to igennem to år ’sparet op’ til at genstarte et større hønseprojekt, som Rotary Club havde startet flere år tilbage. Desværre er projektet nu sat i bero til fordel for genopbygningsprocessen.

Til gengæld er der så sat fuld gang i genopbygningen af børnehjemmet, hvor de 40.000 kroner fra Morsø U-landsforening, gør en kæmpe forskel.

Forfatter

Related posts

Top