Morsø Produktionsskole støtter jordskælvsramte unge

Mange morsingboere støtter projekter i venskabsbyen Bukoba, der blev ramt af et jordskælv  – og har efterhånden knyttet venskaber der. Det gælder også for Morsø Produktionsskole.

– For et par år siden spurgte Anne Mette fra Morsø U-Landsforening os, om vi kunne tænke os at være venskabsskole for et ungdomsprojekt i Bukoba. Vi synes, det lød spændende, så det ville vi gerne. Således begyndte vi at skrive sammen med lederen af Kagera Youth Forum, Erasto Kishula, lige som vi tog imod forskellige gæster fra Bukoba, fortæller Ruth  Bunk der er leder af Morsø Produktionsskole.

Og venskabsbåndene har i den grad udviklet sig over tid.

– vores relation til projektet og især til Erasto er i dag meget tættere, end vi havde forestillet os muligt. Afstanden og de kulturelle forskelle betyder intet, for vi har samme fokus – at støtte unge på deres vej mod uddannelse og nye livsmuligheder, fortæller Ruth Bunk.

Støtter to grupper fattige
Kagera Youth Forum støtter to grupper af unge – en gruppe mellem 15 og 30 år og en gruppe mellem 30 og 40 år. Alle lider under stor fattigdom og de problemer, som det medfører.

– Den yngste gruppe, som omfatter ca. 35 unge, er interesseret i at få ny viden og nye færdigheder, og de er engageret i egen læring og egen fremtid, om end de har mange odds imod sig. Erasto ser det som sin fornemste opgave at vise omverdenen, at de unge har evnerne til uddannelse og til at blive selvforsørgende, hvis de får muligheden. Den ældre gruppe, som omfatter ca. 65 personer, har sociale vanskeligheder, og de har brug for guiding og vejledning, så de kan arbejde frem mod at blive selvforsørgende, fortæller Ruth Bunk.

Kagera Youth Forum råder ikke over et egentligt samlingssted, men bruger offentlige lokaler.

– Det er Erastos mål at få en bygning, hvor der kan foregå praktisk undervisning og desuden boglig undervisning og udforskning af de muligheder, IT giver. Erasto ønsker faktisk at drive en form for produktionsskole i Bukoba, siger Ruth Bunk.

Aktuel indsamler Morsø Produktionsskole især værktøj og køkkengrej. En samarbejdspartner har doneret borde og stole, og en fodboldklub har givet fodboldtøj. Et brændende ønske fra Kagera Youth Forum – og også fra Morsø Produktionsskole – er at få doneret et beløb til en bygning og til IT udstyr.

– Udstyr til praktisk undervisning, tror vi, at Morsø Produktionsskole sammen m ed sine samarbejdspartnere kan indsamle over tid. Og tid har vi, for vi har indledt et venskab, der varer livslangt, siger Ruth Bunk.

Har din virksomhed eller du selv lyst til at bidrage til projektet, så kontakt Ruth Bunk på Morsø Produktionsskole.

Forfatter

Related posts

Top