Morsø Kommune forventer yderligere stigning i smitten

Det er endnu for tidligt at sige noget om hvilken rolle den netop overståede påske spiller i forhold til det stigende smittetryk på Mors.

På kort tid er Morsø Kommune gået fra at være blandt de kommuner hvor smittetrykket var på et absolut minumum, til nu at være blandt de kommuner i landet, som er hårdest ramt, når man ser på antallet af nye bekræftede smittetilfælde i løbet af de foregående syv dage.

Stigningen i antal ny-smittede begyndte allerede før påskens helligdage.

– Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om den seneste udvikling skyldes påskens aktiviteter. Der er en inkubationstid på ca. 4-6 dage, så stigningen skyldes sandsynligvis ikke påskens aktiviteter, lyder det fra Rasmus Andreasen, der er faglig leder af kommunikation i Morsø Kommune.

Rasmus Andreasen. Foto: Morsø Kommune

Han vurderer dog, at det er forventeligt, at smitten vil stige yderligere den kommende tid efter gårsdagens genåbning af de liberale erhverv:

– Så er der mange flere, som bliver testet, og derfor vil vi også i en periode finde flere positive. Det er i sig selv godt, for så kan vi hurtigere få stoppet smittekæderne.

– Vi ved, at smitten kommer lidt i bølger og det kan gå stærkt, så det er virkelig vigtigt, at vi alle fortsat holder afstand, spritter af og følger forholdsreglerne fra sundhedsmyndighederne.

LÆS OGSÅ:

Smitten stiger igen på Mors og i Thy

 

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top