Morsø Kommune er nu rød på corona-kortet

Med syv nye coronasmittede borgere i løbet af de seneste syv dage, er Morsø Kommune nu en rød kommune på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste.

I forhold til de seneste tal, som i skrivende stund senest er opdateret torsdag d. 1. oktober kl. 15.30, er der på Mors  35 smittede pr. 100.000 indbyggere – langt over de 20 pr. 100.000 indbyggere som i første omgang får alarmklokkerne til at bimle hos Statens Serum Institut.

Så sent som i går blev en elev i 4. klasse på Dueholmskolen i Nykøbing bekræftet smittet med coronavirus. Derfor sendte man for en sikkerhedsskyld hele klassen på 25 elever og 5 lærere hjem i selvisolation.

– Vi har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, som vurderer, at smittekæderne er meget tydelige og begrænset. Styrelsen meddeler, at vi derfor aktuelt ikke skal iværksætte yderligere på generelt niveau end vi gør nu med baggrund i de landsdækkende restriktioner, dog med tillæg af lokale tiltag, hvor der opstår smitte, som fx aktuelt på Dueholmskolen, oplyser Morsø Kommune.

– Sundhedsberedskabsgruppen har fuld fokus på situationen og melder ud, hvis vi skal iværksætte yderligere tiltag.

Gode råd i forhold til at begrænse smitte:

 1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 2. Host eller nys i dit ærme
 3. Undgå håndtryk, kindkys og kram
 4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
 5. Hold afstand – og bed andre tage hensyn

LÆS OGSÅ:

Malte’s coronafilm til de unge er færdig

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top