Morsø Kommune åbner -snart- op for besøg på ældrecentre

På Mors har man i et stykke tid været i gang med at opstille lokale retningslinjer for udendørs-besøg på øens plejecentre.

Det fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i kølvandet på en artikel bragt i Jyllands Posten.

Af den fremgår det, at vejledningen fra Sundhedsstyrelsen, som flere kommuner har rettet sig efter, fejlagtigt var for striks, når det gælder udendørsbesøg på pleje- og ældrecentre.

Af vejledningen fremgår det, at alle besøg – herunder “både fællesarealer, udearealer og den del af boligen, som borgeren selv råder over” er omfattet af et forbud.

– Det er vigtig at slå fast, at som på andre områder arbejder vi ud fra devisen grundighed fremfor hurtighed, og at det er afgørende vigtig, at vi finder en klog og forsvarlig løsning. Foto: Morsø Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed har dog indskærpet, at pårørende gerne må besøge deres kære på plejehjemmenes udendørsarealer, hvis byrådene finder det forsvarligt.

– Der arbejdes på højtryk med opgaven, og vi forventer at kunne komme med en udmelding meget snart, men jeg tør ikke love at det bliver inden weekenden selvom det vil være ønskeligt, siger Hans Ejner Bertelsen og fortsætter:

– Det er vigtig at slå fast, at som på andre områder arbejder vi ud fra devisen grundighed fremfor hurtighed, og at det er afgørende vigtigt, at vi finder en klog og forsvarlig løsning.

LÆS OGSÅ:

Sundhedsstyrelsen erkender fejl i vejledning om besøg på plejehjem

 

Forfatter

Related posts

Top