Morsø Kommmune er hurtigst til byggetilladelser

Der er stor forskel på, hvor lang tid de nordjyske kommuner er om at give grønt lys til at bygge et hus, en lagerhal eller en ny fabrik. Morsø er hurtigst, mens Vesthimmerland og Frederikshavn har nogle af Nordjyllands længste ventetider

Hvis du skal bygge et parcelhus, så tager det på Morsø kun seks dage inden håndværkeren kan gå i gang med at støbe fundamentet og lægge de første mursten. Hvis du derimod vil bygge i Vesthimmerland, så tager det i gennemsnit 102 dage. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri af den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse.

– Det er godt gået af Morsø. Jeg er da stolt af, at en af vores nordjyske kommuner er landets hurtigste. Desværre har vi også Vesthimmerland og Frederikshavn, som har nogle af landets længste sagsbehandlingstider. Et parcelhus er jo en ganske enkel byggesag, som alle kommuner burde kunne klare næsten uden den ventetid, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordjylland, Peter H. Wagner.

Hvis man i stedet skal bygge en lagerhal eller en ny fabrik, så har Morsø byggetilladelsen klar på kun 13 dage, mens det i Frederikshavn og Thisted tager 85 dage og i Aalborg 79 dage.

– Det ser ud som om, at der er flere af vores nordjyske kommuner, som burde tage en tur til Morsø og se på, hvordan de løser opgaverne, siger Peter H. Wagner og uddyber:

– Det hjælper jo ikke noget, at håndværkerens folk skal gå med hænderne i lommen og vente på, at kommunen får stemplet papirerne og samtidig skal bruge kræfter på at forklare kunderne, hvorfor de ikke går i gang med arbejdet. Det her kan vores nordjyske kommuner uden tvivl gøre bedre.

Forfatter

Related posts

Top