Mors Handel ønsker at afholde et “Lokalt gadekøkken”, hvor der sættes fokus på vores egne lokale leverandører og madkultur. Eventet er planlagt til at foregå fredag og lørdag i uge 38 i 2025, som er dagene efter Træskibssejladsen.
Det lokale gadekøkken bliver på Havnen, hvor teltet fra Træskibssejladsen genbruges. Planen er at opstille foodtrucks omkring teltets sider. På den måde er gæsterne i tørvejr og samtidig udsmykkes der i og omkring teltet i ægte streetfood-stil.
Derfor har man nu ansøgt Morsø Kommunes pulje til Opstart, udvikling og analyse-puljen om 39.000 kroner i støtte til projektet.
Målet med projektet er, at skabe en ny årlig event med fokus på lokale madoplevelser, fremme lokale restauratører ved at give dem en platform til at præsentere deres produkter, styrke det sociale fællesskab i byen ved at samle folk om en fælles oplevelse samt at tiltrække flere besøgende til byen og bidrage til den lokale økonomi.
Med madoplevelser fra lokale aktører, lokale drikkevarer og musik bliver “Lokalt Gadekøkken” et par festlige og stemningsfulde dage for hele byen.
Samarbejdspartnerne i projektet er de lokale leverandører og spisesteder.
Planen er, at “Lokalt Gadekøkken” kan blive en årligt tilbagevendende event.
Morsø Handel slår i ansøgningen på. at aktiviteten er i tråd med Morsø Kommunes strategi og Danmarks Skaldyrshovedstadens øvrige aktiviteter, der er med til at udbygge Mors som en gastro destination.
Morsø Kommunes udvalg for Børn, Kultur & Turisme skal diskutere ansøgningen på deres møde den 8. januar.
Foto : Meelan Bawjee, Unsplash