Morsø Gymnasium får 3,6 mio. kroner ekstra

Udover den halve million Morsø Gymnasium er blevet bevilget på næste års finanslov tilføres det lokale gymnasium yderligere 1,2 millioner kroner årligt de kommende tre år.

Dermed ser den økonomiske situation for Morsø Gymnasium noget lysere ud end for ganske få uger siden. Det er en regulering af det såkaldte sociale taxameter tilskud, der har udløst pengene de kommende tre år.

– Vi er i havn budgetmæssigt for 2019. Hvad der sker derefter, står fortsat hen i det uvisse. Folketinget har varslet en reform af finansieringen af ungdomsuddannelserne, og tager man ikke livtag med de udfordringer vi står overfor, har vi problemerne igen om et år, siger Rektor Kurt Sonne Thomsen, Morsø Gymnasium.

Rektor på Morsø Gymnasium, Kurt Sonne Thomsen. Foto: Morsø Gymnasium

Det sociale taxameter handler om, at hvis over 43% af de elever, der kommer fra folkeskolen til gymnasiet, har under 7,25 i karaktergennemsnit udløser det 4.300 kroner i ekstra tilskud pr. elev.

– Procentdelen hos os var 46% i 2018, og det udløser det ekstra tilskud på 1,2 mio. kroner om året de næste tre år, forklarer Kurt Sonne Thomsen.

Han afviser derfor, at Morsø Gymnasium ikke har været, og fortsat ikke er, lukningstruet. Han er altså på linje med borgmester Hans Ejner Bertelsen der for nyligt udtalte:
.

.
Kurt Sonne håber fortsat på, at politikerne er klar til at sikre de mindre lokale gymnasier i landet.

-Det er politik som jeg håber at man tager fat på straks efter det kommende valg, siger Kurt Sonne Thomsen.

LÆS OGSÅ:

Borgmester føler sig misforstået i gymnasie-udtalelse

 

Forfatter

Related posts

Top