MorsØ FC’s nye anlæg er klar om kun et år

Med kun halvandet år på bagen og 550 medlemmer, er fodboldklubben MorsØ FC allerede en kæmpesucces. Det kræver træningsfaciliteter, der er up to date. De skal være klar næste år, er målet.

– det første lille skridt bliver, at vi sammen med kunststofbanen kan spille på en ny-renoveret bane ved gymnasiet fra august 2017. Men det store skridt bliver påbegyndt her i forår og står færdig om præcis et år, fortalte formand Henrik Markmøller Bro på generalforsamlingen i aftes i Jyske Bank Mors Arena.

På den ande side af Arenaen ud imod parkeringspladsen, bliver der bygget helt nye klublokaler, omklædningsrum og der bliver lavet et glasparti således, at de eksisterende omklædningsrum på denne side også kan benyttes. Licitationen er afsluttet.

– Og som det vigtigste vil der være to 11-mands baner samt en 7-mands bane mellem Dueholmkollegiet og Gymnasiets parkeringsplads klar også om præcis et år – det vil sige i marts 2018. Det betyder også, at Morsø Multipark har taget form. Hvis vi ser endnu længere frem, er der en opvisningsbane eller stadion om man vil, her ved siden af, altså i ”hullet” mellem kunststofbanen og Arenaen. På endnu længere sigt forhåbentlig to træningsbaner mere. Men de sidste to ting kan vi ikke sættes tid på endnu. Men det er MorsØ FCs helt klare mål og ambition, sagde Henrik Markmøller Bro.

For at disse ting kan lykkes, har det lokale erhvervsliv på Mors og flere uden for øen støttet med 750.000 kr. ved den første etape af indsamlingen til etablering af fodboldbanerne i Morsø Multipark.

– Anden etape starter lige om lidt, og det bliver enhustandsindsamling, hvor folk i og omkring Nykøbing skal hjælpe os med at vise, at frivillige bidrag kan lade sig gøre alle steder på Mors, sagde Henrik Markmøller Bro.

Han takkede i samme åndedrag hovedsponsorerne InterFjord og SparNord, der har været behjælpelige med klubbens fødsel.

Illustration : Boris Bormann

Forfatter

Related posts

Top