MorsØ FC tager ansvar for integration

Morsø FC er en breddeklub med plads til alle, hvilket har været et erklæret mål lige fra starten af klubbens korte levetid, og er en fundamentalt grundsten i klubbens DNA.

– Næste skridt i bestræbelserne på at leve op til, samt tage det ansvar vi i sagens natur er forpligtiget til i forhold til at være øens største klub og flagskib, er integrationsarbejdet, fortæller klubformand Henrik Markmøller Bro.

Folk fra Eritrea vilde med fodbold
MorsØ FC har i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp, og fem initiativtagere fra Eritrea, haft indendørs fodbold for herresenior på programmet om lørdagen hen over vinteren i Nykøbing hallen.

En gruppe på 15-20 spillere hovedsageligt primært fra Eritrea, har sammen med MorsØ FC nydt godt af samarbejdet, og gruppen af spillere har været støt stigende gennem hele vinteren, således har der været helt op til 30 spillere på en træningsdag.

– Omend starten af sæsonen var lidt udfordrende, ikke bare sprogbarrieren, men også rigtigt valg af fodtøj skulle lige på plads, ligesom det at komme til tiden, også er en del af det ansvar at være i en klub, fortæller Henrik Markmøller Bro.

Og nu kører det på skinner.

– de samme kommer igen og igen og tager gerne flere med, fodboldspillet er ligeså blevet bedre og bedre hen over vinteren, der er helt sikkert potentiale, fortæller Michael (Dixi) Blond, der er ”Bredde og ungdomskonsulent i MorsØ FC”.

Potentialet måles ikke alene på fodboldspillet, men i den grad også på lysten til at integrere sig i et fællesskab som en klub jo er.

– Løbende har jeg måtte gentage, at vi ikke kan komme på græs foreløbigt, så lysten til fodbolden er indlysende, fortæller Michael (Dixi) Blond, som har været den person i MorsØ FC, der har haft ansvaret for projektet.

Nye spillere kræver flere trænere
Indlysende er også lysten til at indgå i fællesskabet i klubben og derfor har man i samarbejde med dansk flygtningehjælp søgt tilskud hjem, så alle kan blive meldt ind på lige fod med alle andre medlemmer, ligesom der i samarbejde med InterSport er søgt tilskud til sportsudstyr, så alle er klar til, at udendørssæsonen starter.

– Udendørssæsonen for 25-30 medlemmer ekstra kræver naturligvis ekstra hænder, så derfor har MorsØ FC ansat tre yderst kompetente trænere (Frede Østergaard, Henrik Bækhøj og Jens Markussen), der er klar til at tage fat, når græsset bliver grønt, fortæller Henrik Markmøller Bro.

Han påpeger, at man tager integrationsarbejdet alvorligt i klubben, da det er en vigtig del af lokalsamfundets opgaver.

Foto : MorsØ FC’s hovedsporer InterFjord og SparNord har givet de nye spillere drikkedunke og sportstasker.

Forfatter

Related posts

Top