MorsØ FC har fået en forrygende start

Det har været en rigtig god ide at stifte MorsØ FC, der halvandet år efter den stiftende generalforsamling allerede er blevet såvel en medlemsmæssig som en økonomisk succes.

– det har været en meget lang opvarmning inden ”kampen” kunne fløjtes i gang. Og selv efter det første fløjt i 2015 var fløjtet, var det ligesom om, vi ikke var helt varme endnu. Men det er vi blev, fortalte formand Henrik Markmøller Bro de 30 fremmødte medlemmer til generalforsamlingen  Jyske Bank Mors Arena i aftes.

Han kunne se tilbage på et år, hvor man i august præsenterede klubbens farver og logo ligesom Trio 413 leverede klubbens slagsang. Det var blot nogle af de mange brikker, der skulle på plads blandt andet sammensætning af udvalgene.

– det var besluttet, at vi skulle arbejde efter en model, der bygger på tallet tre. DGI kaldte modellen Triologi/en for en del år siden. Dvs. alle udvalg bestod af tre personer. Det var noget af en udfordring at få alle de udvalg på plads. Det lykkedes næsten. Et par enkelte steder var bestyrelsen nødt til at hjælpe med at trække. Og der er stadig nogle udfordringer på det område, men det arbejder vi videre med. Modellen er rigtig god. Det at de frivillige stort set arbejder, med det de kan li’ og er gode til, sagde Henrik Markmøller Bro.

Foto : MorsØ FC

Sund økonomi og masser af medlemmer
MorsØ FC har fra starten haft som mål, at klubben skulle forankres dybt med mange medlemmer ligesom, der skulle være styr på økonomien og det er lykkedes for det kun halvandet år gamle klub.

– vi ville have mindst 500 betalende medlemmer, og vi har fået 517. Det er en pæn fremgang i forhold til de to gamle klubber, og den fremgang skal vi arbejde på at holde fast i, fortalte Henrik Markmøller Bro der samtidigt kunne glæde sig over, at medlemstallet lige nu har rundet 550 som følge af en tilgang på cirka 30 unge spillerede fra Eritrea.

Og de flotte medlemstal har givet mod på mere. Målet er 600 betalende medlemmer med udgangen af i år. Og ikke mindst årets resultat gør, at MorsØ FC har et godt fundament for at vokse.

– ud af en omsætning på cirka en million kroner, har vi et overskud på omkring 210.000 kroner og det yderst tilfredsstillende for det, der reelt er et halvt års drift. Målet er samme overskud næste år men på et helt års drift og en omsætning i omegnen af 1.7 mio. kr., sagde Henrik Markmøller Bro.

Derfor skal der også ses fremad.

– vi har lavet en udviklingspulje på 25.000 kroner i klubben. Den skal være med til at fremme gode ideer og projekter fra medlemmerne, der kan gavne klubben på den ene eller den anden måde, sagde Henrik Markmøller Bro.

Mette Nielsen var på valg og ønskede ikke genvalg. I hendes sted blev Britta Kortegaard indvalgt i bestyrelsen.

Foto : Privatfoto

Forfatter

Related posts

Top