MorsØ FC gør klar til første sæsonstart

Efter at de to Mors klubber FLUIF og NIF har nedlagt deres fodboldafdelinger, og klubben MorsØ FC er dannet, skal der nu spilles fodbold.

Dette markers på lørdag d. 6. august med et arrangement, hvor en lille del af de kommende faciliteter er etableret.

– På lørdag vil hold og trænere blive præsenteret sammen med de nye sorte og blå spillerdragter. Der vil være masser af aktiviteter, konkurrencer med gode gevinster, auktioner, fodboldaktiviteter, opvisningskamp for holdet for udviklingshæmmede og meget meget mere, samt en overraskelse til sidst, fortæller formand Henrik Markmøller Bro.

Hårdt arbejde siden november
I november blev MorsØ FC dannet på en stiftende generalforsamling. Den første bestyrelse blev valgt, og sammen med 11 udvalg gik man i gang med arbejdet. De ca. 50 frivillige har arbejdet intens med at få en ny fodboldklub klar til sæsonstart til august 2016.

– Der var rigtig meget godt at bygge på fra de to moder klubber FLUIF og NIF. Men da det er en helt ny klub, skulle rigtig meget laves fra bunden. Der skulle findes tøj og tøjsponsorer, laves hjemmeside (morsøfc.dk), laves online tilmelding og betaling, beskrives hold findes trænere og ikke mindst skaffes en hel masse sponsorer. Rigtig meget af dette er helt på plads og noget er næsten. Det har nok været overraskende hvor meget der faktisk skulle laves helt fra bunden, medgiver Henrik Markmøller Bro.

Morsø Multipark

Skal have hjemsted i Morsø Multipark
På sigt kommer aktiviteterne til at foregå på området ved Morsø Gymnasium, Dueholmskolen og Arenaen.  Morsø kommune er her i gang med at etablerer Morsø Multipark.

g her er MorsØ FC en forudsætning, som en af de største brugere af faciliteterne. Kunstbanen er på plads og renoveringen af Morsø Gymnasiums fodboldbane starter efter sommerferien. Herefter vil der etabevis komme flere faciliteter på plads. Målet er i første omgang fem træningsbaner og en opvisningsbane.

– Den nye klub har valgt at gøre en del ting anderledes. Der arbejdes med tremandudvalg, selv bestyrelsen består kun af tre personer. Og der skal ske en løbende tilførsel af ny kræfter i udvalg, ved at der skiftes en person hvert år. Der arbejdes også med et helt ny model for spillertøj. Dvs. inkl. i kontingent er en kamptrøje, shorts, et par strømper og en fodbold. Det er til ejendom og må gerne bruges, al det man vil i fritiden. Både for at synligøre klubben og sponsorer, fortæller formand Henrik Markmøller Bro.

Ambitiøse mål for fremtiden
Klubbens mål er 500 spillere i den første sæson og det ser ud til at lykkes.

– Lige nu er knap 400 tilmeldte og de resterende skal nok komme, når sæsonen går i gang. På sigt skal der gerne være endnu flere og minimum to hold pr. årgang. Ved den store brede kommer eliten også. Det bedste senior hold starter i serie 1 (hvor NIF sluttede). Holdet viser rigtig gode takter, allerede inden det første officielle mål er scoret. Det har vundet de første træningskampe, fortæller formand Henrik Markmøller Bro.

På lørdag skydes sæsonen i gang kl. 11.00 til kl. 14.00 på kunststofbanen ved Morsø Gymnasium.

Foto af fodbold : DBU

Forfatter

Related posts

Top