Morsø Biblioteksforening inviterer til efterårets første foredrag

Morsø Biblioteksforening starter efterårssæsonen med et nordjysk islæt.

I aften kl. 19 vil Elsebeth Dissing fortæller om sin kollektive roman, der foregår i Thy.

Elsebeth Dissing er tidligere chefredaktør på Nordjyske og er debuteret tidligere i år, som 75-årig, med “Tjenerindens døtre”, en historisk roman om sladder og kæmpende kvinder i en landsby i Thy op til og under 2. verdenskrig. Romanen er inspireret af Dissings mors opvækst i Thy, hvor hendes slægt har sit udspring.

Romanen er en kollektiv roman og foregår i perioden 1937-1946. Kvinderne er omdrejningspunktet i romanen, og nogle af dem begynder lige så stille at finde vej til et friere liv.

Romanen foregår i en lille, fiktiv stationsby. Her hersker ikke kun naturen, men også kærlighed og had, skam og skyld, begær og bedrag. I det lille samfund møder vi skrædderen og hans kone, deres datter Thea og hendes drømme om uddannelse og selvstændighed, knaphulslåerske frk. Jensen og hendes kamp for kvindens ret i ægtesengen, storbonden og hans kone, deres datter Sidsel og hendes møde med kærligheden, ydmygelsen og bedraget, doktor Bork, hans frue og tre sønner, Mille kogekone, brugsuddeleren, slagtermester Olsen og alle de andre.

Med udgangspunkt i sin egen personlige fortælling, tager Elsebeth os med på en rejse i ”Tjenerindens Døtre” hvor hun fortæller om et lille samfunds nærhed, tryghed, sladder, knuste drømme og skæbner. Foredraget vil desuden byde på oplæsning og dialog med publikum.

Onsdag d. 9. september kl. 19.30 i Støberisalen

Udover Elsebeth Dissing får foreningen besøg af tre andre forfattere i løbet af efteråret.

Forfatter

Related posts

Top