Morsingboer kan igen blive testet i weekenden

Trods den lidt lunkne tilslutning til sidste weekends hurtig-test i Nykøbing, åbner der sig nu en ny mulighed for at blive testet for coronavirus på Mors.

Udover de sædvanlige fredags-tider i Frøslev er der nemlig også blevet åbnet for at blive testet den kommende søndag i tidsrummet 9 til 17 samme sted. Tidsbestilling skal ske via coronaprover.dk.

Der er ikke ligesom det var tilfældet i sidste weekend tale om en test, der skal tages gennem næsen – men derimod en såkaldt PCR-test, som foretages via en podning i svælget. Svaret på testen kommer efterfølgende i e-boks.

Den ekstra test-mulighed kommer efter en længere periode, hvor udviklingen på Mors har været bekymrende i forhold til antallet af bekræftede corona-tilfælde.

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser dog, at smittetrykket er faldende. Således er Morsø Kommune ikke længere mørkerød på Danmarkskortet. I alt er 39 morsingboer blevet konstateret smittet inden for den seneste uge. Det giver et incidenstal – antal smittede pr. 100.000 indbyggere- på 192,9.

LÆS OGSÅ:

Morsø Kommune offentliggør ultralokale smittetal

 

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top