Morsingbo lader sit hår gro – og giver det til Kræftens Bekæmpelse

Siden starten af 2017 har den 41-årige Kenneth Lauriden ladet sit hår gro – og det bliver tidligst klippet efter nytår. Og det er der en helt særlig grund til: Han vil nemlig donere det til Kræftens Bekæmpelse som kan bruge det til parykker.

Han har ellers altid været korthåret, men en tur til frisøren førte til at håret idag ned til midt på ryggen.

– Jeg blev spurgt af en frisør om jeg havde overvejede at donere mit hår til velgørende formål, som f.eks. Kræftens Bekæmpelse,  fordi hun syntes at jeg havde så fint et stort og kraftigt hår, som de går og sukker efter til at lave parykker af til kræftramte, fortæller Kenneth Lauriden om besøget hos frisøren.

– Mange så skævt til mig – til de hørte historien
Fra den dag lod han håret gro. Og selvom han i starten ofte blev spurgt til om dog ikke snart skulle klippes har han holdt fast i at lade håret gro i den gode sags tjeneste.

– Mange så lidt skrævt til mit voksende hår – indtil de fik historien.

For Kenneth Lauridsen, der altid har været korthåret, har det ikke altid været lige nem at gennemføre sin mission om lade håret gro i tre år:

– Jeg har været tæt på at give op flere gange, fortæller han.

Håret skal være mindst 30 centimeter langt før det kan bruges til paryk. Privatfoto

Har selv haft kræft tæt inde på livet
Han har heldigvis holdt fast, og fortæller at hår der skal gives væk til parykbrug ikke må få nogen form for behandling som for eksempel farve.

– Jeg har selv haft kræft tæt inde på livet i min nærmeste familie, så jeg ved at det for mang kræftramte er svært når man som en del af behandlingen mister sit hår. Derfor jeg betyder det meget for mig at kunne give dette videre.

Håret skal være mindst 30 centimeter langt før det kan bruges til parykker. Kenneth Lauridsen forventer, at det bliver klippet af i starten af næste år.

Om han kunne finde på at gentage processen til den tid svarer han:

– Jeg er blevet spurgt mange gange om jeg så vil starte forfra igen, når det bliver klippet, og det har jeg ikke lige taget stilling endnu, det vil tiden vise.

Forfatter

Related posts

Top