Morsingbo kombinerer undervisning med motion via IT

Opfinderen Torben Kjeldgaard Trans , der oprindelig er morsingbo, har netop indgået en aftale med Viborg Kommune om, at 13.000 skoleelever nu skal anvende indlæringsværktøjet aktivtime.dk, der via IT, får bevægelse ind i undervisningen. Fordelene er at eleverne får sig rørt og lærer bedre.

Viborg Kommune kørte et forløb den 20. maj og både lærere og elever var vilde med det nye værktøj. Emnet var dansk historie og vikingetiden.

En af grupperne fra 5. klasse skulle besøge omkring 20 gps-hotspots på Bøgeskovskolens område. Hver gang eleverne står på sådan et hotspot, kommer programmet med et spørgsmål om vikingetiden – spørgsmål, der naturligvis relaterer sig til den viden om vikingerne, som hele ugen er gået med at tilegne sig på klassen.

Aktivtime 2

Lærer-ros til det nye læringsværktøj
Også lærerne er vilde med det nye indlæringsværktøj.

– Vi blev præsenteret for programmet på et lærermøde, og da tænkte jeg, at det lød rigtig godt og fornuftigt, så det måtte jeg da se at få prøvet af. Og nu er jeg ikke i tvivl: Nogle af mine elever lærer simpelt hen bedre ved at bevæge sig. Samtidig kan jeg sammensætte elevgrupperne pædagogisk, så jeg på den måde kan differentiere undervisningen. Lade de dygtigste elever lære fra sig, så de knapt så dygtige også får stort udbytte af det. Jeg kan også vælge at sætte grupperne sammen, så nogle elever får lidt nemmere opgaver, end andre får. Jeg kan kun anbefale mine kolleger at tage dette her til sig, siger Belinda Hornsgaard til Viborg Stifts Folkeblad.

Aktivtime.dk hjælper hende med at føre nogle af folkeskolereformens største og vigtigste målsætninger ud i livet.

Projektet opstod ved et tilfælde
Aktivtime er udviklet ved et rent tilfælde.

– Ved et forældrearrangement i mit eget barns skole var der en lærer, der fortalte om, at han manglede noget it-værktøj, som kunne hjælpe ham med folkeskolereformens målsætninger. Det fik mig til at tænke, og så gik det slag i slag, fortæller Torben Kjeldgaard Trans, der håber, at aktivtime.dk kan udbredes til alle landets folkeskoler hurtigst muligt.

Læs mere her

Forfatter

Related posts

Top