Morsingbo debuterer som krimi-forfatter

Den 7. februar debuterer 49-årige Helle Mogensen fra Nykøbing med krimien “Havunger”.

Bogen foregår i Hvertsund, en opdigtet by i Nordvestjylland, hvor bogens hovedperson vender tilbage til efter at have været bortrejst i 15 år. Hovedpersonen er født og opvokset i byen, men flygtede som ung til hovedstaden for at studere psykologi. Nu er hun vendt tilbage, og så begynder skeletterne at vælte ud af skabene.

Helle Mogensen. Foto: Martin Greis

Helle Mogensen er uddannet journalist, og er selv vokset op i en lille midtjysk landsby, har boet både i København og Grønland, og bor idag i Nykøbing.

Handlingen kort fortalt
Psykolog Anne Lebæk har levet i selvvalgt eksil i København og aldrig set sig tilbage, siden hun forlod sin vestjyske barndomsby Hvertsund for femten år siden. Men da søsteren Margit ligger for døden, er Anne tvunget til at rejse hjem.

Fraskilt og lettere desillusioneret vender Anne tilbage til en by, der også kæmper for ikke at gå i hundene, får arbejde i den lokale psykologpraksis og forsøger at finde fodfæste. Men knapt er hun startet i det nye job, før en af hendes klienter findes druknet på den lokale strand.

Spottet af forlag
Helle Mogensen sendte allerede for for fem år siden et manuskript til People´s Press, som blev spottet i den store bunke af uopfordrede manuskripter. Tonen og sproget havde fænget redaktøren i en sådan grad, at Helle blev inviteret til et møde på forlaget.

Historien om “Havunger” gemte sig bag det andet manuskript, og nu ser den endelig dagens lys.

Receptionen med signering af ”Havunger” finder sted på udgivelsesdagen torsdag den 7. februar kl. 16:00-17:30 hos Bog&Idé Nykøbing Mors.

Foto: People’s Press

Forfatter

Related posts

Top