Morsingbo ansat som ny FGU-forstander

Et enstemmigt ansættelsesudvalg, fra bestyrelsen bag FGU Nordvest, har valgt Ann Hvid Skouboe fra Øster Jølby, som forstander for den nye FGU-institution for Morsø, Jammerbugt og Thisted Kommuner. Ann Hvid Skouboe tiltræder pr. 1. januar 2019.

FGU står for Forberedende Grunduddannelse og er et tilbud til unge under 25 år, som af den ene eller anden grund ikke er klar til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Ann Hvid Skouboe kommer fra en stilling som afdelingsleder for Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) på EUC Nordvest, hvor hun har været ansat gennem 14 år. Ud over at have stor erfaring med målgruppen for FGU, har Ann Hvid Skouboe været involveret i det store forarbejde, der ligger til grund for den nye uddannelse. Hun har blandt andet taget aktiv del i drøftelserne med folketingspolitikere, ligesom hun har bidraget med fagbilag til brug for den kommende FGU-bekendtgørelse.

– Vi har haft et meget tæt og kompetent ansøgerfelt til denne stilling, men det var et fuldstændig enstemmigt ansættelsesudvalg, der pegede på Ann. Ann har et brændende engagement i forhold til målgruppen, hun har en klar vision for, hvor vi skal hen, og så har hun ikke mindst en dejlig personlighed. Hun er positiv af natur, og det smitter af på folk omkring hende. Vi er derfor også overbevist om, at Ann vil være en favnende frontfigur, som vil kunne samle medarbejderne på kryds og tværs af tidligere ansættelsesforhold og den spredte geografi. Herudover har Ann gennem sine tidligere ansættelser bevist sin egenskaber i forhold til at indgå i konstruktive relationer med både elever, medarbejdere, samarbejdspartnere og øvrige interessenter. Og så har hun – ikke mindst – demonstreret, at hun kan levere resultater. Vi er, med andre ord, slet ikke i tvivl om, at Ann er den helt rigtige til jobbet, lyder det fra bestyrelsesformand Bøje Holmsgaard Lundtoft fra FGU Nordvest.

Et godt fundament for succes
Den nye forberedende grunduddannelse (FGU) er et tilbud til unge under 25 år, som af den ene eller anden grund ikke er klar til at påbegynde en ungdomsuddannelse. Således erstatter FGU de tidligere tilbud i denne kategori: Koordineret Ungdomsuddannelse (KUU), Almen Voksenuddannelse (AVU), Forberedende Voksenundervisning (FVU), Erhvervsgrunduddannelse (EGU), Ordblindeundervisning (OBU) samt produktionsskolerne.

– Det bliver fantastisk spændende at skulle være med til at bygge en helt ny uddannelse op. Det er en enormt interessant målgruppe, vi skal arbejde med i FGU, og vi skal favne bredt. Mange af de unge har nogle tunge, negative oplevelser med fra deres skoletid, og en af vores fornemmeste opgaver vil derfor være at give eleverne tro på egne kompetencer. Dét gør vi ved at møde dem, hvor de er. Ved at møde dem med respekt, omsorg og tillid. Min grundholdning er, at elever, der oplever succes, vokser og udvikler sig. Og når vi på denne måde tager det bedste fra de tidligere uddannelsestilbud og samler dem i én ny uddannelse, tror jeg på, at vi får et rigtig godt fundament for at skabe disse succeser. Jeg glæder mig derfor enormt meget til at skulle samarbejde med repræsentanterne fra de øvrige uddannelser. Der ligger en masse stærke kompetencer dér, så jeg ser i dén grad frem til at få samlet holdet, så vi i fællesskab kan komme i gang med arbejdet med at lave Danmarks bedste FGU-institution, udtaler Ann Hvid Skouboe.

Forfatter

Related posts

Top