Mors-virksomhed bliver løbende mere og mere bæredygtig

Det nordjyske Tag Fat-sekretariat har,som tidligere fortalt, udvalgt Mors-virksomheden HeavyZleep til at repræsentere Morsø Kommune i bæredygtighedskonkurrencen Tag Fat. Finalen i konkurrencen afholdes hos den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt i Aalborg.

HeavyZleep har specialiseret sig i bæredygtige tunge dyner, også kaldet behandlerdyner, der har særlige egenskaber, som sikrer den bedst mulige søvn. Dynerne vejer op til tre kilo og adskiller sig fra de traditionelle kugledyner, der ofte er meget tunge og kun i ringe grad minder om en rigtig dyne. Dynerne har en positiv effekt på kroppen, og vægten skaber en sund og dyb søvn – både for personer med lidelser og for helt almindelige mennesker.

Dynerne blev oprindeligt produceret i Portugal, men HeavyZleep har valgt at tage produktionen hjem til Danmark, hvor det er nemmere at stille krav til produktets bæredygtighed.

Virksomheden er sendt videre til finalen, de to iværksættere bag – Danny Kristensen og Tomas Taheri fra Nykøbing – er gået langt for at sikre en bæredygtig produktion, hvor der er sporbarhed, og hvor man udnytter et overskudsprodukt i en allerede eksisterende fødevareproduktion.

Dynerne er nemlig fyldt med en blanding af andefjer og dun, der nænsomt sorteres fra i en allerede eksisterende produktion. Fjerene og dunene er således ikke produceret for udelukkende at skabe fyld til dynerne, men indgår som et overskudsprodukt i produktionen af fødevarer.

Danny Kristensen og Tomas Taheri fra Nykøbing har udviklet en tung dyne og stiftet ”HeavyZleep”.

Derudover har Danny Kristensen og Tomas Taheri arbejdet intenst på at minimere alt, hvad der hedder plastik i indpakning og emballage.

– Desuden har HeavyZleep arbejdet intenst på at optimere produktet og virksomhedens CO2-aftryk, og derfor er der al mulig grund til at sende dem videre til Tag Fat-finalen i Aalborg, siger Lene Sejbjerg, Erhvervskonsulent i Morsø Erhvervsråd.

Uden nævneværdige konkurrenter
HeavyZleep har ingen nævneværdige konkurrenter på det kommercielle marked for tunge dyner, og derfor er de to ejere og iværksættere Tomas Taheri og Danny Kristensen nu klar til at indtage det danske marked efter en lang og omfattende optimering af virksomhedens bæredygtige profil.

– Vi har selv begge to haft børn, der var for tidligt fødte, og dengang som nu fandtes der primært meget tunge kugledyner, som er rettet mod svære lidelser, lyder det fra det to iværksættere bag HeavyZleep.

– En finaleplads i TagFat-konkurrencen er et kæmpe skulderklap, og vi håber, den kan give os det løft, vi har brug for her i den indledende salgsfase, siger Tomas Taheri, medstifter af HeavyZleep. Hans forretningspartner Danny Guld Kristensen ser et meget stort potentiale for de nye tunge dyner:

– Vi har selv begge to haft børn, der var for tidligt fødte, og dengang som nu fandtes der primært meget tunge kugledyner, som er rettet mod svære lidelser. Især unge mennesker med brug for ekstra vægt i dynen er ikke særlig stolte af at sove med en kugledyne, og derfor har vi skabt en almindelig dyne med dun og fjer, der blot vejer markant mere end en almindelig dyne. Vores moderne tilværelse med masser af input og stimuli kræver faktisk ekstra meget søvn, og vi håber således på, at vi kan skabe et helt nyt markedssegment for alle, der ønsker en tung og beroligende dyne, siger Danny Kristensen.

Konkurrencen er initieret af Erhvervshus Nordjylland for at sætte fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi og for at inspirere virksomheder rundt om i Nordjylland til at fokusere endnu mere på den grønne omstilling.

Foto: Morsø Erhvervsråd

Forfatter

Related posts

Top