Mors-Thy Håndbold vender stort underskud til plus

Mors-Thy Håndbold kan notere sig et overskud på godt 11.000 kroner for sidste regnskabsår imod et underskud på 164.766 kroner sidste år.

Det kunne bestyrelsesformand Johannes Søndergaard berette på generalforsamlingen tirsdag aften i Sparekassen Thy ArenaIMors.

– Det er et resultat, vi kan være særdeles tilfredse med, og som primært skyldes en vedholdende støtte fra vores sponsorer samt en stram styring af vores omkostninger, sagde Johannes Søndergaard.

Omsætningen er faldet med cirka 400.000 kroner til 9.5 mio. kr. Sponsor- og Eventindtægter var på niveau med sidste sæson, mens salg/udlejning af spillere er faldet 234.000 kroner. Manglende slutspilsdeltagelse og dermed færre kampe reducerede entreindtægter og tilskud fra Divisionsforeningen/TV-penge med tilsammen 163.000 kroner.

Omkostningerne blev reduceret med cirka 600.000 kroner, heraf udgjorde lønninger 400.000 kroner. Transfer-& kontraktomkostninger er faldet 164.000 kroner.

Lokal opbakning er afgørende
Formanden takkede også sponsorerne for fortsat støtte til Mors-Thy Håndbold.

– Det er afgørende, at vi står sammen i og omkring Mors-Thy Håndbold. Lokal opbakning er altafgørende for, at vi kan drive tophåndbold i vores område ud fra de økonomiske muligheder, lokalområdet nu en gang giver. Alle vil gerne have så mange point på tavlen som muligt, men det kan kun lade sig gøre, hvis sponsorer og fans fortsat støtter massivt op omkring Mors-Thy Håndbold, også hvis det i en periode går knapt så godt, slog Johs. Søndergaard fast.

Formanden påpegede, at det selvfølgeligt giver udfordringer, hvis en større sponsor skærer kraftigt ned på sit sponsorat, hvilket man oplevede med Jyske Bank.

– Det er noget, der kan mærkes. Men heldigvis trådte Thisted Forsikring, Sparekasse Thy og andre sponsorer til og sikrede klubben. Men det viser bare, hvor sårbare vi er som en klub i et forholdsvist lille område, sagde Johannes Søndergaard.

Sportslig strategi er uændret
På trods af den aktuelle placering i tabellen som sidst, er den sportslige strategi uændret i Mors-Thy Håndbold – også fremadrettet.

– Vi skal være en fast del af TOP 10 i den danske håndboldliga. Vi skal have en 16 mands spillertrup. Vi skal fortsætte talentudviklingen sammen med moderklubberne, og dermed fortsætte tilgangen af lokale talenter og dermed styrke vores position som udviklingsklub for talentfulde spillere. Og så skal vi have kontinuitet i vores trænerteams, og det har vi med den nuværende bemanding på posterne, slog Johannes Søndergaard fast.

Tak til afgået salgsdirektør
Han takkede afgående Salgsdirektør Gunnar Bruhn Simonsen for en fantastisk mangeårig indsats for Mors-Thy Håndbold, og bød samtidigt den nye mand i stolen, Hans Peter Jarl Madsen, velkommen.

– Der er en tung arv at løfte, men vi er overbeviste om, at HP (Hans Peter Jarl Madsen, red.) er den rigtige person, og vi kan allerede se, at den gode udvikling fortsætter, sagde Johs. Søndergaard.

Formanden takkede også sponsorer, moderklubberne, Sports College Mors, personalet, de frivillige og ikke mindst Bette Balkan for et godt samarbejde og fantastisk fanstøtte året igennem.

Foto: Mors-Thy Håndbold

Forfatter

Related posts

Top