Mors-Thy Håndbold ud med overskud igen

Mors-Thy Håndbold fortsætter de fine regnskabsmæssige takter og kan i sæsonen 2013/2014 endnu en gang præstere et overskud, der er steget fra kr. 28.000 i sæsonen 2012/2013 til kr. 54.000 i sidste sæson. Helt i tråd med budgettet.

Derfor var det da også en tilfreds formand Heino Vigsø, er kunne aflægge beretning for de fremmødte aktionærer på selskabets generalforsamling tirsdag aften.

– året var præget af salget af Markus Mørk til Aalborg samt Søren Pedersen til Skjern og fyringen af træner Anders Thomsen i starten af sæsonen. Hertil kom store økonomiske udgifter i forbindelse med deltagelsen i EHF-cuppen i efteråret 2013 efter sidste sæsons flotte 4. plads. Sportsligt set var der ikke tale om en stor håndboldsæson på grund af dalende spillerkvalitet, fordi der blev sparet 1,2 mio. kr. på spillerbudgettet for at rette op på økonomien, sagde Heino Vigsø.

Derfor tog klubben også initiativ til et møde med klubbens nye træner Jan Paulsen samt erhvervsklubben og sponsorerne for at præsentere klubbens sportslige visioner med Paulsen ved roret. Nye kapitalkrav betød, at en egenkapital på kr. 500.000-600.000 ville give klubben lov til at tegne kontrakter for cirka 3 mio. kr. og det var for lavt et budget at arbejde med.

– derfor gik vi til erhvervsklubben, der tilførte kr. 430.000 i ansvarlig lånekapital. Det fik egenkapitalen op på kr. 1.073.000 og gav os lov til at hæve spillerbudgettet til cirka 4.2 mio. kr. og det budget er ikke opbrugt, sagde Heino Vigsø

Danmarks billigste administration
Hvor andre hold i BoxerHerreligaen opererer med en betydelig administration, har MTH landets formentligt mindste men samtidigt mest effektive administration. Sponsorsalget er udliciteret på konsulentbasis.

– hele administrationen gør en fantastisk indsats, som man kun gør fordi ens hjerte virkeligt banker for klubben og det fortjener de en stor tak for. Både Gunnar for et fantastisk arbejde med sponsorerne og ellers hele administationen, sagde Heino Vigsø.

Overskud – med mere fokus på flere indtægter
Årets regnskab udviste et overskud på kr. 58.000 – cirka en fordobling i forhold til sidste år. Klubben offentliggør ikke omsætningstal af konkurrencehensyn, men selskabets revisor Henrik S. Poulsen kunne fortælle, at omsætningen er faldet.

Det skyldes blandt andet et fald i sponsorindtægterne på kr. 690.000 samt i indtægterne fra annoncer i diverse aviser samt afviklingen af events på kr. 947.000. Entreen er faldet med godt kr. 425.000. Det opvejes til gengæld til dels af salg af spillere og lavere lønomkostninger.

Forventninger til årets regnskab er et overskud på cirka kr. 65.000, øgede indtægter på omkring kr. 505.000 og lavere lønomkostninger i omegnen af kr. 985.000.

Sponsorsalget er ikke i hus endnu, men tegner fornufigt.

– vi mangler lige at få de sidste med og nærmer os 5 mio. kr., fortalte sponsorkonsulent Gunnar Bruhn Simonsen.

Udskiftning i bestyrelsen
På en generalforsamling der foregik i god ro og orden, var der ikke de store sværdslag i forbindelse med valgene til bestyrelsen.

Heino Vigsø og Torben K. Jeppesen var på valg og blev genvalgt.

Carsten Hedemann, Henrik Marcussen og Henrik Petersen ønskede ikke genvalg og i stedet blev valgt Johs. Søndergaard, Michael Søndergaard og Peter Ellebæk.

Herudover består bestyrelsen også af Henrik Hedegaard og Per Rasmussen fra moderklubben HF Mors samt Hans Christian Andersen og Anders Kjær Madsen fra TIK.

Formanden takkede de afgående bestyrelsesmedlemmer for en kæmpeindsats gennem årerne i bestyrelsen.

Du kan høre et længere interview med Heino Vigsø, der er formand for Mors-Thy Håndbold A/S her omkring året, der er gået, forventningerne til denne sæson samt ønsket omkring en opdatering af Thy Hallen som hjemmebane:

Forfatter

Related posts

Top