Mors-Thy Håndbold tager hul på fremtiden

Ligaklubberne står hver dag overfor store udfodringer med at få økonomien og resultaterne til at gå hånd i hånd. Derfor gør Mors Thy Håndbold klar til fremtiden.

De første historier om ligaklubber med ondt i økonomien, er allerede poppet op. Håndboldflagskibet Kolding-København må ikke skrive kontrakter med spillerne i øjeblikket og flere andre kæmper en daglig kamp for at få klubberne til at overleve.

– Belært af erfaringerne satser Mors-Thy Håndbold på benhård økonomistyring – omkostningerne er lave, sponsorerne er loyale, og det går godt på banen, så i øjeblikket ser det fornuftigt ud, siger formand Johs. Søndergaard.

Per Flemming Laursen

Per Flemming Laursen

God platform med god opbakning
Mors-Thy Håndbold er en god platform for national profilering af de mange værdier i Mors-Thy-regionen.

– Mors-Thy Håndbold har spillet i ligaen i 10 år. Det er en kæmpepræstation, som ikke mindst skyldes erhvervslivets og de frivillige kræfters store opbakning. Mors-Thy Håndbold skal forblive i ligaen i de kommende år, og fortsat være Nordvestjyllands absolutte sportslige fyrtårn. Det kræver konstant opmærksomhed på økonomi, salg og sport. Og sidst men ikke mindst et effektivt ligahold med gode forsyningslinjer til talentarbejdet på Mors og i Thy i tæt samarbejde med HF Mors og TIK, siger formand Johs. Søndergaard.

Mors-Thy Håndbolds bestyrelse arbejder derfor med en ny forretningsplan og organisation, som skal bidrage med løsninger på de kommende års udfordringer.

I 2017 tegnes linjerne til den endelige forretningsplan og organisation, der indeholder en ny salgsorganisation og sponsorstrategi, en ny sportslig organisation og sportsstrategi og en ny administrativ organisation med styrket salgs- og sportssupport.

– Mors-Thy Håndbolds nye forretningsplan og organisation skal være driftsklar i 2018, hvor en ny administrerende direktør, der – udover det administrative område – skal tage sig af enten salgsopgaverne eller sportsopgaverne, forventes ansat, påpeger Johs. Søndergaard.

Henrik Hedegaard

Henrik Hedegaard

Laver overgangsorganisation for at få sat udviklingen i gang
Bestyrelsen satser på sikker overgang i 2017 til ny forretningsplan og ny organisation i 2018.

– Formålet med ”overgangs-organisationen” er at klargøre Mors-Thy Håndbold til en ny forretningsplan, samtidig med at vi bevarer en sikker drift”, siger bestyrelsesformand Johannes Søndergaard.

Mors-Thy Håndbolds samarbejdsaftale med direktør Gunnar Bruhn Simonsen, GBS-Management udløber 31.5.2017. Bestyrelsen har derfor aftalt med Gunnar Bruhn Simonsen, at han fortsætter året ud som direktør for team, salg, sponsor og events.

. På den måde vil overgangen ske betryggende for såvel sponsorer som klubben. Forlængelsen giver mulighed for, at der udarbejdes en ny salgs- og sponsorstrategi, påpeger Johs. Søndergaard.

Bestyrelsen har ansat Henrik Hedegaard som sportschef. Henriks Hedegaards opgave er at optimere den sportslige organisation i tæt samarbejde med ny cheftræner Søren Hansen og talent- & udviklingschef Lars Svane Nielsen.

Samtidig har bestyrelsen indgået samarbejdsaftale i 2017 med Per Flemming Laursen, ExploreCon.

– Per Flemming Laursen skal varetage opgaverne som administrationschef og udviklings-/koordinationsarbejdet mellem de sportslige og kommercielle aktiviteter i tæt samarbejde med bestyrelse, ledelse, Camilla Thomsen (kommunikation) og Johannes Veje (administration), siger Johs. Søndergaard.

Gunnar Bruhn Simonsen

Gunnar Bruhn Simonsen

Kursen er sat imod fremtidig udvikling
Mors-Thy Håndbolds bestyrelse har sat en stærk dagsorden for udvikling af klubben i forhold til de kommende års udfordringer, samtidig med at den sikre drift fastholdes i overgangsfasen.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi i Mors-Thy Håndbold nu sætter det lange lys på, og forbereder os på en fremtid med store udfordringer, siger Johannes Søndergaard.

Han afviser, at de tre nye chefer kommer til at dræne kassen.

– Nej, tværtimod. Den samlede ledelsesløsning i overgangsåret 2017 er kompetent og meget billig. Gunnar, Henrik og Per Flemming leverer et betydeligt frivilligt bidrag til klubben i 2017, og det er jeg taknemlig for, siger Johs. Søndergaard.

Forfatter

Related posts

Top