Mors har fået penge til at komme et hestehoved foran

Tre kulturinstitutioner, Morsø Folkebibliotek, Museum Mors, og Limfjordsteatret er gået sammen om at sætte udkanten på Danmarkskortet.

Vi ønsker at skabe et sted, hvor der sker alternative og overraskende møder gennem litteraturen – Gitta Malling, teaterleder fra Limfjordsteatret.

Projektet er startet som uformelle møder mellem projektpartnerne for at finde en fælles grobund for fremtidige projekter. Ideen kom af et ønske om at gå sammen på tværs af institutionerne, så man løfter i flok og skaber nye sammenhænge mellem litteraturen, museet og scenekunsten.

– De bevilligede penge kommer fra Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2015og vi har fået et tilskud på 515.178.00 kr. til projektet, som strækker sig over to år, fortæller Gitta Malling.

Lokale forfattere træder op
Projektpartnerne går efter jul i gang med at udvikle disse møder og som noget af det første vil der være et borgermøde på Morsø Folkebibliotek, hvor forfatterne Knud Sørensen og Jens Smærup Sørensen vil fortælle om den forankring, der ligger i vores egne fortællinger, og hvad fortællingen gør ved identitetsforståelse.

De første fokusgrupper i projektet er børnefamilier og seniorer, dernæst udvider man projektet med andre fokusgrupper.

– Vi ønsker, at vi ude i landdistrikterne møder borgeren i sin egen fortælling. Vi ønsker at sætte litterære spor i børn og forældre via alternativ formidling og lytte til deres fortælling, fortæller Gitta Malling.

Seniorens erindringer vil blive sat i spil, og de spor som litteraturen har tilført senioren, gennem tiderne, bliver synlig.

– Vi vil være et hestehoved foran i udkanten, med anderledes kulturformidling. Vi vil nytænke folkebiblioteket i en innovativ kontekst og inddrage tværdisciplinære kompetencer og skabe et oplevelsesrum for borgerne, hvor fortællinger bliver til og hørt, lyder det fra teaterchefen.

Det antropologiske kommunikationsfirma Is it a bird fra København er med som en ekstra dimension på projektet, de skal findenye veje man kan gå, så projektet forankres og vedligeholdes.

– De glæder sig til at komme på øen og opleve de fortællinger den bærer med sig, fortæller Gitta Malling.

De to forfattere Jens Smærup Sørensen og Knud Sørensen, bidrager gennem samtaler og vejledning til forståelsen af, hvad litteraturen kan i forhold til styrkelse af identitet. De er med fra begyndelsen og er vejledere for formidlerne, så vi sammen kan finde en bid af Mors, som har betydning for den enkelte borger.

I projektet arbejder man sammen om forankring af deltagernes identitet gennem litteraturen på Mors.

– Vi glæder os meget til at arbejde sammen på tværs af kulturen. Det bliver meget spændende at høre de fortællinger Morsingboerne bærer på, og jeg glæder mig ufatteligt meget til at videreformidle disse fortællinger i helt nye sammensætninger på tværs af biblioteket, museet og scenekunsten fortæller projektleder Charlotte Olling Rebsdorf, LIMeren på Limfjordsteatret.

Forfatter

Related posts

Top