Mors Handel går All-in på sikkerheden til Black Days

De kommende uger frem mod jul er ekstremt vigtige for den lokale detailhandel. Black Friday og julehandlen generelt er blandt de tidspunkter på året, hvor danskerne handler allermest.

Vigtigheden af at bakke op lokalt kan derfor ikke understreges kraftigt nok.

– Men det skal ske på en ansvarlig måde, for vi står i en alvorlig situation lige nu, hvor smittetallet på Mors er højere end nogensinde, siger handelschef Lisbeth Thrysøe.

Derfor har Mors Handel også taget en masse forholdsregler i gågaden i Nykøbing. Blandt vil der være såkaldte sikkerhedsambassadører på gaden i forbindelse med Black Days torsdag, fredag og lørdag i denne uge.

– Sikkerhedsambassadørerne vil gå rundt i gaden og holde øje med, at alle holder afstand. Hvis man har glemt mundbind, så udleveres de gratis sammen med en spritserviet. Vi håber, at sikkerhedsambassadørerne giver ekstra tryghed for vores kunder, siger Lisbeth Thrysøe.

Fleksible løsninger
Udover at sprede Black Friday-tilbuddene ud over flere dage er åbningstiderne også udvidet på fredag.

-Dette går rigtig godt i tråd med regeringens anbefalinger om at sprede handlen ud over en længere periode – så jeg håber kunderne vil benytte hele åbningstiden alle tre dage, så handlen bliver spredt ud, lyder det fra handelschefen der fortsætter:

– Mange butikker er i år meget fleksible med åbningstider og leveringsmuligheder. Så hvis man er utryg ved komme i gaden, men gerne vil handle lokalt, har næsten alle butikker lavet Corona-venlige løsninger. Det er alt lige fra book alenetid i butikken, ring og bestil – så det kun er afhentningen, der skal klares.

Liv eller død
Lisbeth Thrysøe håber også, at morsingboerne vil tænke sig om en ekstra gang inden man handler på nettet:

– Man skal huske, at når man shopper hjemme fra sofaen, så støtter man nogle, der ikke bidrager til vores fællesskab på Mors. Netbutikkerne støtter ikke det lokale foreningsliv, de holder ikke sommerkoncerter, Halloween, Børnenes Dag, pynter ikke op til jul eller giver personlig betjening og god service.

Hun lægger ikke skjul på, at situationen er alvorlig for de lokale butikker. Det handler om liv og død for nogle butikker.

– Derfor har vi også gjort ekstra meget ud af sikkerheden, så jeg vil opfordre alle til at handle i de fysiske forretninger, så vi kan bevare vores butikker på Mors, slutter Lisbeth Thrysøe.

LÆS OGSÅ:

Black Friday bliver til Black Weekend

Foto: Mors Handel

Forfatter

Related posts

Top