Mors går tilbage på liste over erhvervsklima

Efter to år med pæne placeringer rykker Morsø Kommune i år tilbage i Dansk Byggeris årlige erhvervsklima-undersøgelse. Morsø Kommune rykker lidt tilbage fra en plads som nummer 29 til nr. 41.

Morsø Kommune er dog stadig den andenbedste i Region Nordjylland, kun overgået af Thisted Kommune der ligger nr. 2 blandt alle landets kommuner.

Virksomhederne på Mors melder om fremgang, og der kæmpes i visse brancher med adgangen til kvalificeret faglært og højtuddannet arbejdskraft. Ud over adgang til arbejdskraft stiller den udviklingen samtidig store krav til kommunernes service og myndighedsbehandling af erhvervslivet.

Morsø Kommune anerkender, at der i det forgangne år har været udfordringer med at følge med i det – glædelige – høje tempo, som erhvervslivet er kommet op i.

– Jeg glædes naturligvis over, at erhvervslivet på Mors oplever fremgang i disse år. Markant fremgang. Og jeg er fuldt ud klar over, at det stiller ekstra store krav til kommunen. Selv om vi løber meget stærkt, må jeg alligevel også anerkende, at vi er en kende udfordret på at kunne holde det nye tempo. Så vi er faktisk stadig ok placeret med en placering i midterfeltet, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen og fortsætter:

– Men det ændrer ikke på, at vi allerede har anerkendt udfordringen og taget kampen op. Placeringen ændrer heller ikke på, at Morsø Kommune fortsætter med en at føre en aktiv erhvervspolitik med stort fokus på erhvervslivet rammebetingelser og behov. Retningen bliver der ikke ændret på. Serviceringen og dialogen med erhvervslivet er fortsat helt central.

LÆS OGSÅ:

Erhvervsvenlighed: Thisted Kommune i Top 3 og Struer i Top 10

 

Forfatter

Related posts

Top