Mors får landets -måske- første rockskole

– Jeg vil gerne lære musik fra mig.

Sådan siger musikeren Marco Angioni, der trods sine italienske rødder de sidste mange år har været bosiddende på Mors, om den rockskole han har planer om at åbne i Nykøbing.

– Jeg føler, at der har været et tomrum musikmæssigt her på øen, og da jeg selv elsker rock, og har studeret musik i 15 år på musikkonservatoriet i Cagliari, så vil jeg gerne lære unge og gamle nogle af de ting jeg har lært, fortæller han,

Marco Angioni har selv været rockmusiker i mange år og har turneret Europa tyndt. Derudover har han erfaring med at producere for andre rockbands, ligesom han gerne selv forfatter sange og musik til andre rockbands.

En hurtig søgning på google viser, at der ikke umiddelbart findes en rockskole noget sted i landet:

– Så hvorfor ikke starte én op her på øen? Måske kan vi trække folk til fra Thy og Salling også, lyder det fra Marco Angioni.

Lige nu arbejdes der på at få en hjemmeside, som forventes at blive klar i løbet af nogle uger, op at stå. Af den vil også fremgå hvilke undervisningsforløb der bliver tilgængelige og hvad det kommer til at koste.

Planen er at starte med at undervise i elektrisk guitar og bas for elever fra 6-års alderen:

– Vi har også indkøbt instrumenter til de små fingre, fortæller Marco Angioni og løfter samtidig sløret for, at der er overvejelser om også at tilbyde undervisning sangskrivning, komposition , elektronisk musik og lydproduktion:

– Men det er mere fra teenagealderen og op, fortæller Marco Angioni og fortsætter:

– I alt denne undervisning vil jeg også skubbe lidt musikteori og historie ind under. Jeg ønsker også at arrangere noget sammenspil mellem elever, da rockmusik også handler om at være et tem og det at kunne samarbejde.

Han lover, at der på skolen kommer til at være plads til både begyndere og øvede. Samtidig lægger han ikke skjul på, at han drømmer om at den kommende rockskole med tiden kan danne grobund for nye, lokale bands.

Hvis alt går planmæssigt vil skolen slå dørene op for de første elever til september. Indtil hjemmesiden er online kan man følge med på Facebook.

Foto: Lena Angioni

Forfatter
Top