Mors-elever finaleklar til EuxBizCup

Et hold elever fra EUX Business i Nykøbing har endnu engang ført EUC Nordvest helt frem til finalen i den nationale case-konkurrence for EUX-elever: EuxBizCup. Finalen afvikles online, onsdag d. 9. december.

Det er Videncenter for Digital Handel, der står bag konkurrencen, der i år har haft intet mindre end 500 deltagere fra hele landet. EUX-eleverne konkurrerer i at skabe den bedste løsning på en konkret problemstilling hos en udvalgt digital handelsvirksomhed. Årets tema er online-salg af bæredygtige produkter, og case-virksomheden er Danish Fair Fashion & Living, som er en online-markedsplads for bæredygtige produkter.

Finaleholdet fra EUX Business i Nykøbing består af Cathrine Bjerregaard, Katrine Lynggaard Mikkelsen, Sofie Lund Petersen og Julie Øllgaard Jensen. De har kvalificeret sig til finalen med et løsningsforslag, der går på, at Danish Fair Fashion & Living skal udbrede kendskabet til deres virksomhed gennem mere fysisk tilstedeværelse og onlinekampagner.

– Vores idégrundlag er, at virksomheden skal udvide deres målgruppe, så de ad den vej kan få flere kunder i butikken. Pt. vurderer vi målgruppen til at være aldersgruppen 25+, og den mener vi skal noget længere ned. Derfor foreslår vi, at de, som supplement til deres pop-up-shop og hjemmeside, begynder at tage ud på messer, så de kan nå ud til en bredere målgruppe. Især i storbyerne er det blevet populært for unge helt ned til 18-års alderen at tage på messer, og netop i Aarhus, hvor Danish Fair Fashion & Living hører hjemme, er der en messe, som ville være godt eget til formålet. Herudover har vi planlagt forskellige konkurrencer på Facebook og Instagram, hvor brugerne opfordres til at tagge venner og familie, så vi også ad den kanal får øget synligheden, fortæller Sofie Lund Petersen.

Pigerne er meget bevidste om, at de er oppe imod dygtige konkurrenter, men de er klar til at kæmpe med næb og kløer for, at det bliver deres idé, der i sidste ende skal realiseres af Danish Fair Fashion & Living.

– Det bliver hårdt og nervepirrende. Det er jo de fem bedste hold, der står i finalen. Men vi vil helt sikkert gøre alt, hvad der står i vores magt for at vinde, garanterer Cathrine Bjerregaard.

Fra idé til virkelighed
De fem finalehold vil blandt andet blive bedømt ud fra kriterier som, hvorvidt løsningen er nyskabende, om den er realiserbar, samt om den er værdiskabende, forstået på den måde at den vil kunne øge Danish Fair Fashion & Livings omsætning. Herudover bliver der naturligvis også kigget på elevernes faglighed i opgaveløsning og præsentation, og her er særligt fagene afsætning og informatik i spil.

– Niveauet er uden tvivl højt. Hele konceptet er jo bygget op om, at case-virksomheden skal realisere vinderidéen, så der er helt klart høje forventninger til de løsninger, eleverne præsenterer i finalen. Sidste års vinderidé skabte faktisk en fordobling i omsætningen for case-virksomheden, og det illustrerer jo, at EuxBizCup er en meget seriøs og ambitiøs konkurrence, der giver eleverne en helt unik mulighed for at få trykprøvetestet deres idéer og – for vinderholdets vedkommende – se ens idé blive til virkelighed i case-virksomheden, slutter uddannelseschef Anne Mose fra EUD og EUX Business på EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top