Mors-borgmester peger på Wilbek som Støjbergs afløser

Når Venstre senere i denne måned skal finde en erstatning for Inger Støjberg, der for nyligt trak sig fra posten som næstformand, så ser Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) gerne, at den tidligere håndboldlandstræner Ulrik Wilbek stiller op.

– Jeg finder Ulrik Wilbek er et rigtigt godt bud, som jeg bakker fuldt og helt op om, skriver Hans Ejner Bertelsen i en mail til LimfjordUpdate.dk.

– Det vil også være godt med en næstformand der er forankret i den kommunale verden, fortsætter han.

Ulrik Wilbek (V) er borgmester i Viborg Kommune afviste i et interview med Viborg Stifts Folkeblad ikke at stille op til posten som næstformand.

– Jeg har fået mange opfordringer, og det vil jeg gerne overveje, sagde han til avisen.

Der er dog i givet fald tre krav, som han ikke vil gå på kompromis med: Han skal fortsat kunne være borgmester i Viborg, og han ønsker en mere tilbagetrukken rolle end den, som Inger Støjberg har haft. Endelig vil han ikke ind i en valgkamp om posten.

I øvrigt overvejer Hans Ejner Bertelsen ikke selv at stille op til posten:

Hans Ejner Bertelsen har ikke selv planer om at stille op til posten som næstformand for Venstre. Foto: Morsø Kommune

– Nej, jeg har ingen planer udover at være borgmester for fuld kraft de næste mange år.

Udover Ulrik Wilbek nævnes formand for Region Syddanmark og formand for Danske Regioner Stephanie Lose som et oplagt valg som den nye næstformand. Også kommunalordfører Anni Mathiesen, der er valgt i Sydjyllands Storkreds, bliver nævnt.

Vendepunkt
Adspurgt til den generelle situation i Venstre erkender Hans Ejner Bertelsen, at det langt fra er en ønskesituation, som hans parti befinder sig:

– Men jeg tror fuldt og fast på at vinden nu vender. Så skal tiden bruges på at vi i Venstre, under Jakob Ellemanns ledelse, skaber det projekt, den politik, der skal være det borgerlige/liberale bud på fremtidens Danmark, siger han og fortsætter:

– Venstre er et parti og en bevægelse der ikke stoppes af enkelt personer eller enkeltsager, hvor alvorlige og irriterende de end måtte være. Venstre bygger frihed, frisind og fællesskab, under ansvar og vi har altid turdet tage ansvar. Sådan bliver det også i fremtiden, slutter Mors-borgmesteren.

Venstre’s ekstraordinære landsmøde finder sted i Roskilde søndag den 24. januar.

Foto: Photocare Viborg

Forfatter

Related posts

Top