Mors’ børnehaver møder i disse uger kunsten

 

Limfjordsteatret og otte børnehaver på Mors laver i disse uger et huleprojekt med venskab og trivsel som det understøttende tema.

Projektet er støttet af BØRNS MØDE MED KUNSTEN, en pulje under Region Nordjylland, der giver regionens institutioner og skoler mulighed for at skabe de bedste kulturelle rammer for børn og unge.

Projektets formål er igennem kunsten og teater at give børnene mulighed for at opdage nye samværsformer, få nye venner og blive optaget af at udtrykke sig selv på nye måder.

– Gennem lege og dramaøvelser finder vi en fælles forståelse for, hvad hulen skal indeholde af fortællinger og små særpræg som børnene ønsker hulen skal have, fortæller Gitta Malling, Teaterleder på Limfjordsteatret.

hulebyg 6

Projektet tager afsæt i børnenes hverdagsinteresser
Projektet tager afsæt i børnenes hverdagsinteresser såsom helte, prinsesser, biler, klodser osv. Og der bygges huler ud fra dette.

Derefter udforsker børnene hulen og finder en eller flere fortællinger, en fortælling, som kan tage udgangspunkt i deres overordnede tema, en som opstod under hulebygningen eller noget helt tredje. Efter hulen er bygget præsenteres den af alle børnene via en fortælling, de kan fortælle i grupper eller alene og som afslutning for de andre i børnehavegruppen.

-Til sidst vil vi sammen med børnene tale om hvilke indtryk og oplevelser de har fået. Vores ønske er at de sammen får lyst til at skabe helt særlig hule, hvor man får lyst til at slå sig ned, lytte og opleve nye eventyr, fortæller Gitta Malling.

workshopdag 1

Workshop for pædagogerne
Forud for hulebyggeriet har de involverede pædagoger været på en workshop på Limfjordsteatret.

En eftermiddag med inspiration til dramaøvelser med temaet vanskab og trivsel og en anderledes tilgang til et hulebyggeri.

Lene Bek og Leif Lundgaard stod for at præsentere den anderledes tilgang til at bygge huler med børnene og havde bygget en inspirationsenglehule til dagen, Derefter var det pædagogernes tur til selv at komme i gang med at bygge modeller. Dagen var bundet sammen af Gitta Malling og hendes syn på, hvad scenekunsten kan løfte i børnehaverne.

Siden denne workshop har Lene og Leif været ude og besøge børnehaverne for at finde ud af hvilket tema hulen skulle have, om den skulle være indendørs eller udendørs og hvilke materialer, der var brug for.

workshopdag 6

Har været afsted første gang
I denne uge har de været afsted første gang. Der er 2 børnehaver igennem projektet om ugen over 4 uger.

Hver uge starter med at mandag får børnehaverne besøg af udviklingsleder for LIMEREN, Charlotte Olling Rebsdorf, der arbejder med børnene og pædagogerne gennem dramalege og tillidsøvelser. Tanken bag disse lege og øvelser er at hjælpe børnene til at udvikle empati gennem fokus på venskab, tillid og trivsel. Tirsdag og onsdag er Lene og Leif ude i børnehaverne og sætter hulerne op.

De har på forhånd forberedt en masse små overraskelser til hulen, ud fra det valgte tema og sammen med børnene går de til den og færdiggør hulen samme dag. Torsdag besøger Charlotte børnehaverne igen og hjælper børnene til at finde og fortælle de små historier de ser i deres hule og sætter bevægelser på, så når de skal præsentere hulen, for forældre og resten af børnehaven, så får de en lille fortælling med.

Fredag afholder børnehaverne fernisering, hvor børnene selv viser resten af børnehaven og forældrene rundt i deres nye fantastiske hule.

Forfatter

Related posts

Top