Mors bliver mere attraktiv for tilflyttere

Inden årets udgang kan alle på Mors vinke farvel til langsomme internetforbindelser og dårligt tv-signal.

En aftale mellem Morsø Kommune og Thy-Mors Energi betyder nemlig, at forsyningsselskabet sætter hårdt ind for at sikre en fuld udbygning af fibernettet på Mors inden årets udgang.

Håbet er, at man som landets første gigabit-kommune kan lokke endnu flere tilflyttere til øen – og håbet er ikke ubegrundet.

I en ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden svarer tre ud af fire, at en god internetforbindelse enten er meget vigtig eller ligefrem afgørende, når der skal købes ny bolig:

– Det er ikke kun en udfordring for de enkelte familier, der er bosat i de områder, hvor det halter med dækningen. Med boligmarkedsbriller gør det hele områder mindre attraktive for boligkøbere, men også for virksomheder at slå sig ned, og det kan påvirke tempoet i handelsaktiviteten og skabe lange liggetider, som i sidste ende kaster en uhensigtsmæssig skygge over et marked, der ellers rummer udmærkede muligheder, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Med det lynhurtige internet er det da også netop håbet, at flere vil drive virksomhed, og i samme forbindelse slå sig ned, på Mors:

– Det er vores målsætning, at der er mange flere, som skal få øje på vores fantastiske ø. Nu gør vi det i hvert fald lettere at drive virksomhed og dermed forhåbentlig også at bosætte sig her, har Ellen Philipsen Dahl, formand for Erhvervsudvalget i Morsø Kommune, tidligere udtalt.

LÆS OGSÅ:

Morsø Kommune bliver landets første Gigabit-Kommune

Foto: Til venstre er Morsø Kommunes borgmester, Hans Ejner Bertelsen, og til højre ses Thy-Mors Energis bestyrelsesformand, Robert Hove. Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top