100 løbere til Mors 100 Miles fra i dag

Siden 2007 har ultraløbet Mors 100 Miles været afviklet – lørdag går startskuddet igen.

I omegnen af 100 løbere har tilmeldt sig årets løb, og de indledende manøvre skydes i gang allerede i eftermiddag med udlevering af startnumre, informationsmøde og fællesspisning på Nykøbing Vandrehjem.

Lørdag morgen går det løs på Kirketorvet. Der bliver serveret gratis kaffe og rundstykker til publikum, og løberne ankommer fra vandrehjemmet og vandrer lettere rastløst omkring.

  • Kl. 8.55 holder borgmester Hans Ejner Bertelsen velkomsttale.
  • Kl 9.10 vil viceborgmester Michael Dahlgaard gå igang med præsentationen af løberne, imens de går over scenen. ( efter præsentation får løberne udleveret GPS´s som de bruger under løbet).
  • Kl. 9.30 Lyder start “skuddet” (kanon) fra Spar Nords tag, og løbet er igang

Du kan se hele årets program her

 

Foto : Mette Johnsen

Stor interesse
Interessen for ultraløbet er stor, ikke bare lokalt. 100 Miles Mors’ besøges årligt over 90.000 gange, og selve løbet s tiltrækker hvert år flere tusinde lokale tilskuere. Arrangøren, løbeklubben Pinen og Plagen, arbejder på at fordoble antallet at tilskuere over de kommende to år. 8 beboerforeninger holder “rutefester” i forbindelse med løbet og fejrer på den måde de forbipasserende løbere. Det tal håber man stiger til 15 inden for de næste to år.

Den første løber ventes i mål ca. 13 timer efter startskuddet lørdag formiddag kl. 9.30.

Mors 100 miles foregår på én rundstrækning på Mors, og er det længste og hårdeste ultraløb i Danmark.

100 miles svarer til 160,9344 km.

Foto : Mette Johnsen

Forfatter

Related posts

Top