Mor står frem efter fest: – Det var måske en forkert beslutning

Helle Mikkelsen fra Erslev står i dag frem for at mane et rygte omkring en piratfest på Mors i weekenden til jorden.

Ifølge rygter skulle Morsø HK have arrangeret festen, men:

– Det passer simpelthen ikke, skriver Helle Mikkelsen, som selv er træner i klubben.

Hun indrømmer dog, at et hold bestående af 10 piger i alderen 14-15 år, som alle går i 8. eller 9. klasse på Dueholmskolen, var samlet til pizzafest i hendes garage:

– Håndboldholdet var inviteret, fordi de alligevel løber sammen mindst tre timer i ugen og derfor udgør en social bobbel. Det var måske en forkert beslutning at samle dem, men sket er sket. Beslutningen var min, skriver Helle Mikkelsen og understreger, at der var tale om en privat forsamling og at forsamlingsforbuddet blev overholdt.

1 person testet positiv
Selvom forsamlingsforbuddet på 10 personer ikke gælder i private boliger og haver i tilknytning hertil, opfordres der dog kraftigt til, at arrangementer, fester og fejringer i private hjem ikke afholdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds og at selskabet under alle omstændigheder slutter senest kl. 22.

Efterfølgende har det vist sig, at én af de piger, som var med til festen i Helle Mikkelsens, er blevet testet positiv for coronavirus.

Flere fester rundt omkring
Om pizzafesten i garagen er hovedårsagen til, at Morsø Kommune i samråd med Styrelsen for Patiensikkerhed igår valgte at sende alle elever på 7., 8. og 9. årgang -godt 500 elever- hjem, vides ikke. Men i følge Helle Mikkelsen finder der mange private fester sted rundt om på øen:

– Jeg ved, at der har været flere fester, og jeg har også hørt om en fest hvor der skulle have været 27 (gæster, red.). Men hvor den er holdt, hvem der har holdt den og hvem der var med aner jeg ikke en skid om. Det er rygter, slutter hun.

Forfatter

Related posts

Top