Mollerup Mølle opruster med stort lagerbyggeri på havnen i Aalborg

Den familiedrevne foderstofvirksomhed Mollerup Mølle, der har hovedsæde på Mors, har netop taget første spadestik til fire nye pakhuse på i alt 8.000 kvadratmeter på Aalborg havn.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Mors-virksomheden har mere end 80 år på bagen og har over de senere år udviklet sig til en særdeles markant aktør i Nordjylland med en omsætning på næsten 1,5 mia. kroner og produktion af godt 325.000 tons foder årligt. Men virksomheden er ny på Aalborg havn.

– Ud over at være et erhvervsområde i vækst, er Aalborg havn også Nordjyllands trafikale knudepunkt, og her får vi direkte adgang til effektiv infrastruktur med skib, jernbane og landevej, hvilket er helt afgørende for vores forretning, siger Søren Rathcke, bestyrelsesformand, Mollerup Mølle, og fortsætter:

– Det giver os meget større fleksibilitet og øger vores konkurrencekraft i et større geografisk område, der rækker ud over Danmarks grænser.

De fire pakhuse er ikke kun tiltænkt Mollerup Mølle selv, men også udlejning til andre virksomheder, som kan leje enten et halvt eller et helt pakhus afhængig af behovet for lagerkapacitet.

Ét af de afgørende elementer i byggeriet er rammerne for godshåndtering. Pakhusene er derfor placeret tæt ved kajen med tilstrækkelig vanddybde til at kunne tage imod skibe med mere end 30.000 tons gods, og samtidig er multiterminalen, jernbaneterminalen og brovægten lige ved hånden.

De fire pakhuse forventes klar til ibrugtagning til næste sommer.

Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top