Mohamed’s advokat tror på opholdstilladelse: – Reglerne er klare

Artiklen bringes i samarbejde med TV MidtVest….

Ugens mest omtalte somalier, Mohamed Ibrahim, har gode muligheder for at få lov til at blive i Danmark.

Det vurderer hans advokat Julia Jensen i hvert fald, efter det fredag er kommet frem, at Ibrahim skal flyttes til natholdet på Tican-slagteriet i Thisted.

De ekstra tillæg fra nattetimerne vil nemlig bringe den velintegrererede somalier op på en årsløn, der overstiger de 417.000 kroner, der er nødvendige for at blive boende i Danmark.

– Vi sender en ny ansøgning om opholdstilladelse afsted til udlændingestyrelsen, og jeg føler mig overbevist om, at det kommer til at gå igennem, fortæller Mohamed Ibrahims advokat Julia Jensen til TV MIDTVEST.

– Det kommer til at give et helt nyt grundlag for ansøgningen. Reglerne er klare: Får du så meget i løn, må du bo og arbejdet i landet, lyder det.

To muligheder for at blive i Danmark
Lønstigningen betyder, at Mohamed Ibrahim nu har to livliner i forhold til at forlænge sit ophold i Thisted.

Slagteri-medarbejderen og hans advokat har, udover at sende den nye ansøgning afsted, også klaget til udlændingestyrelsen over inddragelsen af opholdstilladelsen.

Klagesagen kan ende med at tage så langt tid, at Ibrahim vil have arbejdet to år i Danmark. Og det giver også opholdstilladelse.

– Det er dagens bedste nyhed. Jeg er så glad og stolt over det, siger Peter Uno Andersen, der er fællestillidsmand på Tican-slagteriet.

DF: – Usikker på om fidusen er lovlig
Hele situationen omkring Mohamed Ibrahims interne jobskifte på Tican-slagteriet falder udlændinge ordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti for brystet.

– Jeg er faktisk usikker på, om fidusen overhovedet er lovlig, siger Martin Henriksen til Ritzau.

Men man kan vel ikke forhindre en arbejdsgiver i at flytte en medarbejder rundt til en anden afdeling?

– Nej, det må arbejdsgiveren selv om. Men det er jo lidt tankevækkende, for det står jo i neonlys og blinker, at det her er et forsøg på at omgå lovgivningen.

Det er en anden medarbejders opsigelse, der har givet plads til, at Mohamed Ibrahim kan rykke over på natholdet.

Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Forfatter

Related posts

Top