Mohamed har fået afvist sin ansøgning om opholdstilladelse

Den somaliske slagteriarbejder Mohamed Ibrahim, der arbejder på Tican-slagteriet i Thisted, har fået afslag på sin ansøgning opholdstilladelse. Det oplyser hans advokat Julia Jensen til DR.

Selvom Mohamed Ibrahim, efter at være skiftet til natholdet, tjener væsentligt mere end den krævede beløbsgrænse 417.000 kroner. afviser Styrelsen for International Rekruttering og Integration, at give ham opholdstilladelse. Begrundelsen er, at en væsentlig del af hans løn er akkordløn, og at lønnen dermed ikke er ‘garanteret’ lyder argumentet.

Skrivebordsafgørelse
Advokat Julia Jensen er forundret over afgørelsen. Dels fordi afgørelsen er kommet usædvanligt hurtigt. Normalt tager det ikke under en måned, men Mohamed Ibrahims afslag var klar efter kun en uge.

– Det her afslag har ligget klar på skrivebordet. Man kan simpelthen ikke have nået at behandle materialet i vores høringssvar på en ordentlig måde på en uge. Det kan ikke lade sig gøre, og slet ikke med den sagsbehandlingstid, der normalt er på de her sager. For mig at se var det her afslag givet på forhånd, siger Julia Jensen til DR.

I afslaget præciserer styrelsen også, at beløbsgrænseordningen er tiltænkt specialarbejdere. Men den præcisering giver Julia Jensen ikke meget for:

– Det kan godt være, men så skulle man jo have skrevet det i loven. Det har man ikke gjort, og så må det jo gælde alle, der tjener det her beløb, siger hun.

Mohamed Ibrahim og hans advokat agter nu at klage til Udlændingenævnet.

Foto: nnf.dk

Forfatter

Related posts

Top