Mølbak: Find fem til ti personer at ses med i efteråret

For at begrænse risikoen for coronasmitte opfordrer Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, til, at man i efteråret begrænser antallet af personer, man ses med.

– Man skal finde måske fem eller ti personer, som kan være sammen med. Det er så dem, man kan være sammen med i efteråret. Børn bør vælge legekammerater fra deres egen klasse, men ikke fra parallelklassen, siger han.

Han peger på, at der er “større og større evidens for, at man kan udskille store mængde af virus – også allerede inden, man har symptomer”.

Generelt vil det sociale liv blive begrænset den kommende tid.

Det gælder lige nu særligt i hovedstadsområdet, hvor barer, restauranter og caféer skal lukke senest klokken 22.00. Det gælder indtil videre fra torsdag og 14 dage frem.

Myndighederne opfordrer også til, at private fester som bryllupper og konfirmationer slutter klokken 22.00. Samtidig lyder opfordringen, at fester i private hjem skal holdes med den nærmeste, snævre omgangskreds.

I øjeblikket gælder et forsamlingsforbud på 100 personer, undtagen i Odense, København og omegnskommunerne, hvor der er en grænse på 50 personer.

Det skyldes, at coronasmitten har været særlig udbredt netop her de seneste uger.

/ritzau/

Foto: Tuala Hjarnø

Forfatter

Related posts

Top