Mobilepay bliver valgkampens nye våben

Det tager ikke mere end to sekunder at overføre en 20’er eller en 50’er fra sin smartphone. Og det vil få betydning for de politiske kampagner op til det kommende folketingsvalg.

Politikerne har nemlig fået øjnene op for, at små donationer fra private borgere kan være gode alternativer til store pengedonationer fra erhvervslivet.

– Tidligere skulle politikerne føre valgkamp på bidrag fra erhvervslivet, men nu er det muligt at få almindelige mennesker til at donere penge til politikernes kampagner. Det ser vi flere og flere, der gør, siger digital rådgiver i Elberth Kommunikation, Benjamin Rud Elberth, som også rådgiver Venstre og Konservative til DR P4 København.

Obama var foregangsmand
Ifølge den digitale rådgiver har flere politikere eksperimenteret med at få tilhængere til at støtte deres politiske kampagner økonomisk med såkaldte mikrodonationer, siden Obama gjorde det samme tilbage i 2008. Men det er først nu, det begynder at virke i Danmark.

– Det er nemt for danskerne, nu hvor de fleste har taget Mobilepay til sig, siger Benjamin Rud Elberth til DR P4 København.

Folketingsmedlem Jacob Mark fra SF er én af de folkevalgte der har stor succes med mikrodonationer via Mobilepay. Det seneste halve år har han samlet 220.000 kroner ind med mikrodonationer.

I begge indsamlinger har Jacob Mark været tydelig omkring, at pengene ville gå til hans arbejde samt annoncer for én bestemt sag, nemlig bedre normeringer i daginstitutionerne.

Forfatter

Related posts

Top