Minister vil uddele bøder til legetøjsbranchen

Efter en undersøgelse har vist alt for højt indhold af skadelige stoffer i en række skumplastfigurer, de såkaldte squishies som er meget populære hos børn i alderen 5-12 år, vil Milø- og Fødevarminister Jakob Ellemann-Jensen nu have undersøgt, om myndighederne kan uddele bøder til legetøjsbranchen.

– Nu vil jeg se på muligheden for, at Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion kan uddele bøder, når de er på kontrol. Det skal ikke være muligt at tjene penge på at importere og sælge skadelige produkter til vores børn, uden at myndighederne hurtigt kan gribe ind, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Hurtigere sagsbehandling
Fordelen ved muligheden for at uddele administrative bøder er en kortere sagsgang, hvor sagerne ikke først skal forbi anklagemyndighed og politi.

– Der er brug for, at importører og producenter overholder reglerne. De skal sikre sig, at det legetøj, de sælger, ikke udgør en risiko for børn. Hvis vi kan udstede bøder, kan vi mere effektivt straffe dem, der ikke følger reglerne, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Miljø- og Fødevareministeriet vil nu gå i dialog med Erhvervsministeriet og Justitsministeriet om sagen.

Forfatter

Related posts

Top