Minister vil have flere mandlige pædagoger

Der skal være flere mandlige pædagoger i Danmark. Det mener Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby. Derfor igansætter hun nu en ny hvervekampagne, der skal give flere mænd i daginstitutionerne.

– Vi har et problem med at rekruttere mandlige pædagoger. Vi ved også forældrene efterspørger, at der er en bedre kønssammensætning i daginstitutionerne. Derfor sætter vi ekstra fokus på det, siger Ellen Trane Nørby til TV MidtVest.

Beskyldninger om pædofili
Kun syv ud af 100 børnehavepædagoger er mænd. Og i vuggestuerne er det færre end tre ud af 100, der er mænd. Og det er alt for lidt:

– Jeg tror både, at de skrækkelige sager vi har haft med pædofili og også beskyldninger på det – de særregler vi ser nogle steder – det er med til at skræmme nogle væk. Og så tror jeg også, at man må sige, at det også er forbundet med hele den her diskussion om det er prestigefyldt nok at være pædagog, får man anerkendelse nok for det arbejde, man laver. Og det er også noget af det, vi gerne vil sætte fokus på, forklarer ministeren.

Som en del af den nye hvervekampagne vil der blive arrangeret en række seminarer på pædagoguddannelserne.

Foto: Flemming Leitorp

 

Forfatter

Related posts

Top